Mediji

Arhiv: GZS posredovala predloge amandmajev na #protiKoronapaket

Gospodarska zbornica Slovenije je na Vladi RS sprejeti Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo natančno preučila ter posredovala predloge amandmajev Državnemu zboru RS.

Arhiv: Varno delujoče gradbeništvo v času ukrepov proti koronavirusu - pomemben blažilec gospodarske krize

"Odgovorna podjetja so znižala število prisotnih na gradbiščih in vzpostavila zmanjšano intenziteto dela, uvedla stroga pravila obnašanja zaposlenih: od prevozov na gradbišča, izvajanja del do komuniciranja na varnih medsebojnih razdaljah. Uvedla so strogo kontrolo vstopov in izstopov na gradbišča, določila postopke dobave in razdeljevanja prehrane, uporabe skupnih sanitarij," pravi direktor GZS - Zbornice gradbeništva in IGM mag. Jože Renar.

Arhiv: Odziv GZS na #protiKoronapaket

"Slovenija ta teden dobiva prvi pravi paket interventne zakonodaje, ki je namenjena pretežno socialnim vsebinam, ohranjanju delovnih mest, kar je pomembno tudi za gospodarstvo. Država bo pokrila stroške čakanja na delo, bolniške odsotnosti, stroške, povezane z višjo silo in pa pokojninske prispevke delodajalca in delojemalca. Hkrati pa ta paket vnaša tudi nekaj zmede," pravi generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc in dodaja, da "v gospodarstvu skoraj več pričakujemo od drugega paketa, ki je bil napovedan in se bo dotikal likvidnosti ..."

Arhiv: Predsednik GZS: Predlog vladnega paketa interventnih ukrepov sledi v znatni meri predlogom GZS in potrebam gospodarstva

Predsednik GZS: Predlog vladnega paketa interventnih ukrepov sledi v znatni meri predlogom GZS in potrebam gospodarstva.

Arhiv: Gzs vladi Republiki Slovenije poslala predloge ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi koronavirusa

GZS je danes predsedniku Vlade RS Janeza Janšo, ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku ter vodji posvetovalne skupine vlade posredovala nabor ukrepov za zagotavljanje finančne stabilnosti in likvidnosti, ukrepov na področju trga dela ter ukrepov za zagon gospodarstva. Razmere v slovenskem gospodarstvu se namreč izjemno zaostrujejo, kar GZS dnevno spremlja na panožnem in regijskem področju.

Arhiv: Predlog ukrepov UO Podjetniško trgovske zbornice, naslovljen na Vlado RS

Podjetniško trgovska zbornica je predlagala Vladi RS, da gospodarstvu v smislu bodočega zagotavljanja delovnih mest omogoči nadaljevanje aktivnosti tudi po končani ogroženosti širjenja virusa. Pričakuje, da bo država pri sprejemanju vseh ukrepov v zvezi z epidemijo in kasneje ob ponovnem vzpostavljanju gospodarstva posebej upoštevala posebnosti mikro, malih in srednjih podjetij, zadrug samostojnih podjetnikov, saj ti ukrepe in posledice obvladujejo na drugačen način.

Arhiv: Anketa GZS potrjuje: gospodarstvo nemudoma potrebuje nov paket interventne zakonodaje

93 odstotkov gospodarskih subjektov ima resne težave v poslovanju zaradi zmanjšanega povpraševanju tako na domačem trgu kot iz tujine, sprejetih ukrepov vlade, pretrganih dobaviteljskih verig.

Arhiv: Gospodarski krog vladi poslal pobudo za sodelovanje pri skupnem reševanju slovenskega gospodarstva

Organizacije, ki se povezujejo v Gospodarskem krogu, so Vladi Republike Slovenije ponudile vse znanje, ki ga premorejo slovenski managerji in managerke, podjetnice in podjetniki ter strokovnjaki in strokovnjakinje s področja ekonomije in poslovanja kot pomoč za reševanje slovenskega gospodarstva v času trenutne krize.

Arhiv: Skrb za zaščito zdravja in varnost zaposlenih je v sedanji krizni situaciji naša ključna prednostna naloga in odgovornost

V podjetjih, članih GZS - Združenja kovinskih materialov in nekovin (GZS-ZKMN) ter podjetjih, povezanih v Strateški svet za metalurgijo (SSM), pozorno spremljamo vsa dogajanja v zvezi s širjenjem okužbe s koronavirusom (SARS CoV-2) tako doma kot v svetu. Zavedamo se, da moramo v razmerah epidemije/pandemije ravnati družbeno odgovorno. Zato sta ob hkratnem prizadevanju za dolgoročno ohranitev delovnih mest varnost in zdravje zaposlenih naša največja odgovornost in prednostna skrb.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.