Mediji

Arhiv: Slovenska rast BDP v 2. četrtletju 2021 enaka kot v EU-27

Slovenski BDP v 2. četrtletju je bil realno že blizu ravni iz leta 2019, k čemur sta prispevali tako pozitivna revizija podatkov za predhodna četrtletja kot rast domače potrošnje v 2. četrtletju 2021.

Arhiv: Strateške odločitve v energetiki moramo sprejeti danes, ne jutri!

Ljubljana, 30. 8. 2021 – Gospodarska zbornica Slovenije in Energetska zbornica Slovenije opozarjata na nujnost strateških odločitev države na področju energetike in pozivata k čimprejšnjemu oblikovanju kakovostnega razvojnega načrta in celostne vizije slovenske energetike.

Arhiv: Predstavnika GZS na obisku na Stalnem predstavništvu RS v Bruslju

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti in Tamara Weingerl-Požar s Stalnega predstavništva RS v Bruslju sta skupaj s sodelavcema razpravljala o načrtih predsedovanja Slovenije Svetu EU s poudarkom na pomenu paketa Fitfor55, gospodarskega okrevanja po krizi covid-19 ter pomenu notranjega trga.

Arhiv: Vodstvi GZS in Eurochambres o krepitvi medsebojnega sodelovanja

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti in svetovalec generalnega direktorja Ante Milevoj sta se v Bruslju sestala z glavnim izvršnim direktorjem Eurochambres, Benom Buttersem.

Arhiv: Izpolnjevanje pogoja PCT, kjer je le-ta predpisan, je osebna odgovornost vsakega posameznika

Na Gospodarski zbornici Slovenije opozarjamo, da strošek hitrih testov proti COVID-19 kot pogoj PCT ne sme iti v breme delodajalcev. Vsak posameznik mora sprejeti odgovornost za svoje odločitve ter posledice, ki jih te prinašajo. Od kolektivne odgovornosti je treba preiti na individualno odgovornost vsakega posameznika. Le z višjim deležem precepljenosti prebivalstva pa bo mogoče doseči višjo imunost.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.