Zapri

Arhiv: Konferenca o odprtih urbanih digitalnih platformah

»Odprte urbane digitalne platforme omogočajo povezovanje vsebinskih (»vertikalnih«) rešitev  in tako ustvarjajo pogoje za pospešen razvoj podatkovne ekonomije in dvig kakovosti bivanja v urbanih okoljih. V Sloveniji že imamo določene, med seboj sicer, nepovezane rešitve. Odprte platforme bodo omogočile povezovanje teh v celoto. Ključno je seveda sodelovanje vseh deležnikov – mestnih uprav, gospodarstva, civilne družbe in države.

Z različnimi projekti in aktivnostmi smo uspeli – v sodelovanju z drugimi deležniki - Slovenijo postaviti na evropski zemljevid kot referenčno državo za standardizacijo podatkovnih modelov za pametna mesta in skupnosti.

V prihodnje si želimo še bolj aktivnega sodelovanja države, ki naj tudi s finančnimi sredstvi podpre lokalne skupnosti. Dejstvo je, da so podjetja pripravljena sodelovati v konzorcijih za izvedbo projektov digitalne transformacije mest in so projekti – v sodelovanju z mestnimi upravami -  tudi že pripravljeni,« je uvodoma dejal Mitja Gorenšček, izvršni direktor GZS.

Fotogalerija

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.