Zapri

Prva konferenca Združenja hotelirjev Slovenije

Brdo pri Kranju, 19. junij 2013

Štiriinsedemdeset hotelirjev se je dne 19. junija 2013 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju udeležilo prve konference Združenja hotelirjev Slovenije. V oktobru lani ustanovljeno Združenje hotelirjev za zastopanje in uresničevanje interesov svojega članstva pri Turistično gostinski zbornici Slovenije je organiziralo strokovno srečanje vodij hotelov, v okviru katerega so obravnavali različno problematiko dejavnosti hotelov.

Med drugim so udeleženci poslušali predstavitve o trendih globalne blagovne znamke kot tržne prednosti; prek video-konference se je predstavilo Združenje malih luksuznih hotelov iz New Yorka (Small Luxury Hotels); obravnavane so bile posebnosti računovodskega poročanja in prihodkovni menedžment v hotelirstvu; praktično so bili prikazani primeri dobrih praks prihodkovnega menedžmenta ter predstavitve elektronskega marketinga.

Združenje hotelirjev Slovenije, katerega predsednik je Gregor Jamnik iz Hotela Slon v Ljubljani, zastopa vse slovenske regije in vse vrste hotelov. Poslanstvo združenja je prizadevanje za hotelirstvu bolj naklonjeno zakonodajo, za mednarodno povezovanje, za prenos in razširitev dobrih praks ter povečanje konkurenčnosti hotelske dejavnosti, za uveljavitev ustreznega strokovnega izobraževanja in izpopolnjevanja, za organizacijo posvetov, posredovanje poslovnih informacij ter promocijo.

Konferenca je bila uspešno zaključena z družabnim dogodkom (sprehodom z grofom Zoisom skozi cvetlične pravljice na Brdu).

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.