Zapri

Arhiv: Kandidatka za generalno direktorico GZS je Sonja Šmuc

Sonja Šmuc je kandidatka za novo generalno direktorico Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), je danes potrdil od maja novi predsednik GZS Boštjan Gorjup: »Prednostni cilji v obdobju mojega mandata, ki sem jih že napovedal, so sporazum s sindikati, davčna razbremenitev visoko kvalificiranega in strokovnega kadra, zdravstvena reforma, več prakse pri študiju tehniških poklicev in tudi več delovnih mest v podjetjih za generacijo 55+. Sodim, da je dosedanja izvršna direktorica Združenja Manager Sonja Šmuc, s svojimi izkušnjami in znanjem prava kandidatka, da bomo skupaj z drugimi strokovnimi službami na GZS lahko uspešno uresničevali te cilje.«

Sonja Šmuc ob kandidaturi izpostavlja: »Uspehi, ki jih zadnja leta ponovno nizajo slovenska podjetja, ustvarjajo odlično priložnost, da se kot gospodarstvo in družba zavihtimo višje. Cilj celotne družbe bi moral biti skok med 15 najrazvitejših držav naprej v Evropi, nato na svetu - tega smo ob nekaj reformah in več sodelovanja Slovenci zmožni. Moje poslanstvo ostaja podpora gospodarski odličnosti in rasti, saj imajo visoko kakovost življenja samo države z močnim in naprednim gospodarstvom.« Več podrobnosti o njenih pogledih in programu pa bo znano na seji upravnega odbora GZS, ki bo 14. septembra.

Zdajšnji generalni direktor GZS Samo Hribar Milič, ki je že v začetku julija na zadnji seji UO GZS napovedal umik s tega položaja, ostaja na GZS in bo opravljal druge naloge.

 

Mag. Sonja Šmuc kot izvršna direktorica vodi Združenje Manager od leta 2005. S svojim delom aktivno podpira razvoj managementa in voditeljstva v Sloveniji ter širše. Posveča se številnim vidikom konkurenčnosti gospodarstva, predvsem trgu dela, davčnemu sistemu ter poslovni etiki. Je tudi specialistka za ženski management.

Deluje kot članica upravnega odbora Samit100 poslovnih voditeljev JV Evrope, akreditacijske komisije DUTB, Sveta za enakost spolov RS, Advisory Committee on Equal Opportunities for Men and Women pri Evropski komisiji, delovne skupine za pripravo Strategije poslovne odličnosti RS, posvetovalnega odbora Mednarodnega grafičnega likovnega centra in izvršnega odbora CEC – European managers. Sodeluje v izbornih komisijah za priznanja Manager leta, Gazele, Zlata nit, Managerkam prijazno podjetje, marketinški manager in kadrovski manager. Bila je med pobudniki in soustvarjalci Zaveze za uspešno prihodnost 15/2020, Kodeksa etike ZM, Kisika za gospodarstvo, Gospodarskega kroga devetih gospodarskih organizacij, Samit100 in projekta Vključi.Vse.

Je sonagrajenka GZS OE Ljubljana za inovacijo Podjetniki v podjetju, soavtorica knjige Izvozno tveganje pod nadzorom (GV Založba, 1998) in avtorica preko 700 gospodarskih člankov. Magistrirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, dodatno se je usposabljala na kalifornijski univerzi Stanford, dunajski Wirtschaftsuniversität in na IEDC – poslovni šoli Bled. Na Women Economic Forum, ki vsako leto poteka v New Delhiju, je letos (2017) prejela posebno priznanje za delovanje v smeri boljšega sveta za vse: ´Iconic Women Creating a Better World for All´.

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.