Zapri

Arhiv: Kulinarično doživetje »Po primorsko« v Ljubljani

PRIMORSKA JE POLNA TEMPERAMENTA

 

Danes, 29. septembra od 12. do 18. ure v Ljubljani diši po primorskih jedeh in vinih. Na Stritarjevi ulici se že tretje leto zapored predstavljajo primorska živilska podjetja in zadruge, ki so se združila pod skupnim imenom PO PRIMORSKO.

 

Z degustacijami svojih proizvodov se predstavljajo Kras, Vinakras Sežana, Vinakoper, Klet Brda, Mlekarna Planika, Mlinotest, Delamaris, Pivka perutninarstvo, KZ Agraria Koper, KZ Tolmin in KGZ Idrija. Za dobro glasbo tudi letos skrbi Godba na pihala Marezige, novost letošnjega dogodka pa je Radio 2 z glasbeno-zabavnim programom in nagradnimi igrami. V času prireditve so v Mercatorjevi poslovalnici na Stritarjevi ulici za nakup na voljo tudi izdelki sodelujočih podjetij.

 

Na primorskem je skupno 116 živilskih podjetji, kar je dobrih 16 % vseh slovenskih podjetij registriranih v dejavnosti proizvodnje živil in pijač. Primorska regija je prav tako pomemben zaposlovalec, kajti 116 podjetji skupno zaposluje 2.470 zaposlenih oz. 18,5 % vseh zaposlenih v živilski panogi. Skupni prihodki celotne primorske regije v dejavnosti proizvodnje živil in pijač znašajo 347.573.278,00 € oz. 16,54 % celotnih prihodkov slovenske živilsko-predelovalne industrije. Z gotovostjo lahko trdimo, da projekt »PO PRIMORSKO« združuje ključne akterje, ki oblikujejo primorsko živilsko industrijo.

 

 

Dogodek so obiskali minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan, ljubljanski župan Zoran Janković, generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije, mag. Samo Hribar Milič, ter direktorji vseh sodelujočih podjetij.

 

 

 

Dodatne informacije:

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

nina.kriznik@gzs.si , 041 213 246

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.