Zapri

Arhiv: Onemogočanje poslovanja Kemisu grožnja za celotno družbo

Ob sklepu, vročenem podjetju Kemis 22. avgusta, da se zavrže njihov predlog (začasnega) nadaljevanja z delovanjem do konca postopka odločanja o črni gradnji, je večji del gospodarstva zelo ogorčen. S tem Slovenija izgublja pomemben del infrastrukture za varno, zanesljivo in strokovno predpripravo nevarnih odpadkov za odstranitev. Infrastruktura odpadkov pa je nenazadnje enako pomembna kot na primer oskrba s pitno vodo in elektriko. Hkrati pa se s takšno odločitvijo odrekamo tudi že utečenim postopkom nadaljnje predelave nevarnih odpadkov v sežigalnicah v tujini, saj lastnih takšnih kapacitet v Sloveniji nimamo.

Na Gospodarski zbornici Slovenije smo prepričani, da delovanje vrhniškega podjetja ne bi smelo biti zaustavljeno, dokler niso zaključeni vsi upravni postopki, saj s saniranimi objekti in nadstandardnimi požarnimi rešitvami okolje ni ogroženo. Nasprotno, nedelovanje podjetja ima izrazito negativen vpliv na gospodarstvo in celotno družbo.

Pozivamo pristojne institucije, da v izogib ogrožanju varnosti okolja in zdravja ljudi ponovno premislijo o posledicah danes izdanega sklepa ter k revidiranju sprejete odločitve.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.