Novice


Arhiv: Zbiranje informacij o kraji blaga v Mehiki

Delegacija EU v Mehiki je obvestila naše Veleposlaništvo v ZDA (akreditirano tudi za Mehiko), da zbirajo informacije o kraji blaga, s katero se srečujejo evropski izvozniki v Mehiko. Slovenska podjetja pozivamo, da posredujete informacije o morebitnih krajah blaga, s katerimi se srečujete na področju Mehike.

Arhiv: Predstavitev vsebinskih sprememb z nacionalno uvedbo eBOL-a

Brezplačna predstavitve vsebinskih sprememb z nacionalno uvedbo elektronskega bolniškega lista eBOL-a.

Arhiv: Sporočilo za javnost: Če vam poslovni partner sporoči drugo številko bančnega računa, gre lahko za goljufijo!

Na nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT zaznavajo porast spletnih goljufij vrivanja v poslovno komunikacijo. Napad je zelo težko zaznati, zato tudi goljufom velikokrat uspe, žrtve so predvsem podjetja, ki poslujejo s tujino.

Arhiv: Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2020/2021

Sklad je 19. novembra 2019 objavil javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2020/2021. Rok za oddajo potreb je do vključno 31. januarja 2020.

Arhiv: MGRT je objavil javni razpis: Podpora mikro, malim in srednje velikim podjetjem s področja turizma za povečanje snovne in energetske učinkovitosti

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je dne 6.12.2019 v Uradnem listu št.73 /2019 objavilo javni razpis Podpora mikro, malim in srednje velikim podjetjem s področja turizma za povečanje snovne in energetske učinkovitosti. Namen javnega razpisa je izboljšati konkurenčnost mikro, malih in srednje velikih podjetjih (v nadaljevanju MSP) s področja turizma, s spodbujanjem ukrepov za rabo obnovljivih virov energije in zmanjšanje rabe energije in snovi.

Arhiv: Objavljena sta Drugi javni razpis za pred-financiranje projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi - PF1 in Drugi javni razpis za pred-financiranje kmetijskih projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi - PF2

Slovenski regionalno razvojni sklad je v U. l. RS, št. 80 z dne 27. 12. 2019 objavil nova javna razpisa in sicer Drugi javni razpis za pred-financiranje projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi – PF 1 in Drugi javni razpis za pred-financiranje kmetijskih projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi – PF 2

Arhiv: Gospodarski forum Primorsko - notranjske regije

Vabimo vas na Gospodarski forum s posebnim gostom Dimitrijem zadelom, ki bo v četrtek, 23. januarja 2020 ob 16h na GZS Regionalna zbornica Postojna, Cankarjeva 6, Postojna.

Arhiv: Najvecji izziv je ugotoviti, kako umetna inteligenca pride do rešitev

Emily Mansfield, glavna ekonomistka za Evropo v podjetju The Economist Intelligence Unit, se zaenkrat še ne boji, da bi nas umetna inteligenca lahko ogrozila. »Naloge umetne inteligence so morda res precej široko zastavljene, toda niso še zmožne človeške prefinjenosti,« je pojasnila za Glas gospodarstva. Mlada znanstvenica znotraj podjetja sicer vodi raziskovalno ekipo, ki zagotavlja objavo visokokakovostnih analiz, s katerimi skušajo predstaviti razvoj in uporabo umetne inteligence v družbi, industriji in ekonomiji.

Arhiv: Dodatek št. 3 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije

Dodatek, ki je začel veljati s 1. januarjem 2020, vsebuje novo tarifno prilogo in določa najnižji polni znesek regresa za letni dopust za leto 2020, ki znaša 1.050 € in velja do določitve novega zneska.

Arhiv: Po novem letu prihaja do sprememb

Finančna uprava RS opozarja na dve spremembi, povezani s carinskim postopkom, ki stopata v veljavo s 1. januarjem 2020. Preberite več v prispevku, objavljenem v decembrski številki revije GG.

Arhivi