Novice


Arhiv: Javni sklad malega gospodarstva Goriške objavil nove razpise na področju gospodarstva

Javni sklad malega gospodarstva Goriške je objavil nove razpise na področju gospodarstva: investicijska posojila, posojila za razvoj poslovanja in mikroposojila za mikro in mala podjetja. Prvi prijavni rok je 25. 10. 2019.

Arhiv: Nepremišljena ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja bi ogrozila stabilnost zdravstvenega sistema

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) pozdravlja negativno stališče koalicije do predloga Levice. Predlog, po katerem bi v zdravstveni sistem namesto sedanjih 1,5 mio zavarovancev prispevalo le še 900.000 delovno aktivnih, je nesprejemljiv in nevaren.

Arhiv: Vodenje skupine v proizvodnji - BREZPLAČNO USPOSABLJANJE

V okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc, ki je namenjen vsem s srednjo poklicno ali nižjo izobrazbo in so starejši od 45 let, vas vabimo na BREZPLAČNO usposabljanje, ki prinaša vsa potrebna poklicna znanja s področja vodenja proizvodnje

Arhiv: Brezplačni posveti na temo zaposlovanja državljanov Republike Srbije v Sloveniji

S septembrom se bo začel izvajati sporazum s Srbijo glede zaposlovanja državljanov Republike Srbije v Sloveniji. V ta namen bo Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje v mesecu septembru organiziral 7 posvetov za delodajalce. Prijave na prvi posvet v Ljubljani že sprejemajo.

Arhiv: ŠPORTNE IGRE ZAPOSLENIH- Postojna, Jesenice

Na letošnjih igrah zaposlenih v Novi Gorici v maju 2019 se je porodila ideja o udeležbi "goriške delegacije" na zaključku Športnih iger zaposlenih, ki bodo letos na Jesenicah. Za udeležbo je zanimiva tudi bližnja lokacija v Postojni. Posredujemo informacije za igre, ki bodo potekale 7. septembra v Postojni in zaključne na Jesenicah, v soboto, 21.septembra 2019.

Arhiv: MESEC INOVATIVNOSTI 10. 9. 2019 – 9. 10. 2019

Letošnji september in oktober bosta na Gospodarski zbornici Slovenije v znamenju inovacij, razvoja in povezovanja. V mesecu inovativnosti, ki se bo pričel in zaključil z inovacijskima trojčkoma, se bo zvrstilo šest dogodkov z vrhuncem na Dnevu inovativnosti 2019.

Arhiv: Javno povabilo - podpora podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih ter krepitvi njihovih kompetenc

Sklad je 26. julija 2019 na spletni strani objavil javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile« za podporo podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih ter krepitvi njihovih kompetenc.

Arhiv: VABILO na PREDSTAVITEV KITAJSKIH PODJETIJ IZ ŠANGHAJA v SLOVENIJI

The 8th Shanghai Fair 2019, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana, Dunajska c. 18, Četrtek 29. avgust (15.00 - 18.30) ter petek 30 avgust 2019 (09.30 – 17.00) Potem, ko so se kitajska podjetja iz Šanghaja in njegove okolice v zadnjih letih že predstavila v Albaniji, Srbiji, Estoniji, Latviji, Litvi, Belorusiji in Ukrajini, bo letošnji, že osmi po vrsti promocijski dogodek potekal 29. in 30. avgusta. na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Arhiv: Predstavitev rezultatov projekta CAB EXPO, BENETKE, 11/9/2019

CAB EXPO je mednarodni dogodek o pospeševanju poslovanja in predstavlja zaključek projekta Interreg CAB - Crossborder Acceleration Bridge. Dogodek ponazarja glavni rezultat projekta: izgradnjo čezmejnega pospeševalnika, ki ponuja startupom in MSP številne inovativne storitve! Dogodek je zastavljen na izjemno privlačen in zanimiv način!

Arhivi