Novice


Arhiv: Digitalizacija ključ za dvig produktivnosti in konkurenčnosti

Na letošnji konferenci GoDigital 2021 so udeleženci razpravljali o nujnosti pospešene digitalne preobrazbe. Generalni direktor GZS, mag. Aleš Cantarutti, je uvodoma poudaril pomen digitalne transformacije gospodarstva, pri čemer je izrazil razočaranje, da je v slovenskem načrtu za okrevanje in odpornost relativno malo EU sredstev namenjenih digitalizaciji gospodarstva, torej podjetjem, in neprimerno več javnemu sektorju.

Arhiv: Nabor ukrepov v najnovejšem interventnem zakonu nujno razširiti

»Predlog Zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic Covid-19 vsebuje določene pomoči namenjene gospodarstvu, vendar pa na GZS menimo, da bi bilo potrebno nabor ukrepov še ustrezno razširiti,« pravi generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti.

Arhiv: Javni poziv za »Vavčer za celostno vrednotenje okoljskih vplivov (LCA)«

Vavčer je namenjen srednjim, malim in mikro podjetjem. Objavljeno je tudi javno povabilo k vpisu v Evidenco strokovnjakov za izvajanje LCA analize.

Arhiv: ATA zvezek za Brazilijo

Brazilija od 1. januarja 2022 ne bo več sprejemala ATA zvezkov.

Arhiv: Epidemiološke razmere narekovale zamik 16. Vrha slovenskega gospodarstva v januar

Spoštovani, v luči alarmantnega števila okužb s koronavirusom v Sloveniji smo se na Gospodarski zbornici Slovenije odločili, da Vrh slovenskega gospodarstva, ki je bil načrtovan za 29. november 2021, PRESTAVIMO na kasnejši datum, in sicer predvidoma na 20. januar 2022.

Arhiv: EU Business Talks: 23. november 2021 ob 14.00 uri, Švedska

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 16. novembra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Tomas Öhman, lastnik in direktor podjetja Point 65° N Sweden, s sedežem v mestu Solna na Švedskem. Specializirano je za nahrbtnike, kajake in izdelke za veslanje. Njihovi izdelki se prodajajo po vsem svetu, njihov zaščitni znak je inovativnost.

Arhiv: EXPO BUSINESS TALKS, četrtek, 25. november 2021 ob 10h

EXPO2020 Dubaj je oktobra letos odprl svoja vrata številni poslovni javnosti, ki to raznoliko mednarodno stičišče s pridom obiskuje v namene širjenja svoje mreže kontaktov in izkoriščanja poslovnega potenciala. Zalivske države Bahrajn, Kuvajt, Oman, Katar, Savdska Arabija in Združeni arabski emirati predstavljajo za EU pomembno trgovinsko in naložbeno partnerico. Zato je GZS pripravila pestro paleto aktivnosti za zainteresirana slovenska podjetja. Ena izmed teh je tudi spletni niz dogodkov EXPO BUSINESS TALKS, na katerih vam bodo naši gosti v 30 minutnih pogovorih postregli z izkušnjami poslovanja v Zalivu iz prve roke. Prvi EXPO BUSINESS TALK se bo odvil v četrtek, 25. novembra 2021, ob 10. uri. Svoje poslovne izkušnje in aktivnosti v Zalivu bo takrat z vami delil g. Marko Kavzar iz Gorenja Hisense - Dubaj.

Arhiv: 5 namigov za izboljšanje inovacijske kulture v organizaciji

Gospodarstvo se danes sooča z globalno dinamiko in tehnološkimi spremembami in vse panoge se morajo odzvati na te izzive. Toda, kako v organizaciji ustvariti inovacijsko kulturo? Na portalu https://www.northeastern.edu smo našli pet namigov, ki so vam lahko navdih za izboljšanje vaše inovacijske kulture.

Arhiv: Prave informacije so ključne za vaše poslovne odločitve

Poslovne odnose gradite na pravih temeljih. Prepoznajte svojo tržno moč in poslujte s podjetji, ki so vredna zaupanja. Zaupajte pravim podatkom o podjetjih in jih poiščite na poslovnem asistentu Bizi. Tako boste imeli vse finančne in poslovne informacije vedno na dosegu roke: kontaktne in finančne podatke, blokade TRR-jev, bilanco stanja, izkaz poslovnega izida, bonitetne ocene in prenos bonitetnih poročil, naroke, insolventne postopke, stečaje, vrednost delnic, napredne analize trgov in primerjave podjetij, javne objave in vrsto drugih raznolikih poslovnih vsebin. Preizkusite brezplačni dostop do Bizija.

Arhiv: MDDSZ: Spletna raziskava o nekaterih vidikih delovnih okolij in izkušnjah delavk in delavcev na delovnem mestu

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti želi preučiti nekatere vidike delovnih okolij in izkušnje delavk ter delavcev. Vabi k izpolnjevanju spletne ankete, kar vam bo vzelo 10-15 minut vašega časa. Sodelovanje je prostovoljno in anonimno. Anketo lahko izpolnite do vključno 20. novembra 2021.

Arhivi