Novice


Arhiv: EU Business Talks: 9. november 2021 ob 14.00 uri, Ciper

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 9. novembra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Marios Konstantinou, Izvršni direktor v podjetju Charalambides Christis s sedežem v Nikoziji na Cipru. Podjetje je največji proizvajalec na področju mlekarskih izdelkov v državi, prav tako je aktivno na področju uvoza in distribucije. Izvaža v preko 30 držav in kot tak predstavlja največjega ciprskega izvoznika na področju prehrambnih izdelkov.

Arhiv: Preveritev interesa za sodelovanje podjetij z sedežem v Novi Gorici s podjetji iz Češke

Spoštovani, prosimo podjetja, ki imate sedež ali enoto v Mestni občini Nova Gorica, da nam vaš morebiten interes za prodajo ali nabavo produktov oziroma storitev iz oziroma v Češko republiko, sporočite najpozneje do 12. novembra 2021 na oz.sev-primorska@gzs.si. Obenem zbiramo tudi interes za vaše morebitno investiranje v Republiki Češki ali pri iskanju partnerjev iz te države za vaše prihodnje investicije.

Arhiv: 3 namigi za uspešno prilagajanje spremembam

Čas zadnjih 18 mesecev je bil hiter tečaj sprememb in negotovosti. In vendar spremembam ni videti konca. Ravno nasprotno, vse več jih je. To zahteva velik premik v razmišljanju o spremembah. Zahteva sposobnost doslednega gledanja na spremembe kot na priložnost, ne kot na grožnjo. Na portalu inc.com smo za vodje in zaposlene našli tri namige, kako oblikovati zdrav dolgoročni odnos do sprememb.

Arhiv: Z ministrom Vizjakom o povračilu posrednih stroškov emisij kot kratkoročnem ukrepu za omilitev posledic dviga cen energentov

Minister Andrej Vizjak in njegovi sodelavci z Ministrstva za okolje in prostor so v ponedeljek, 24. oktobra, na sestanku s predstavniki GZS – predsednikom Tiborjem Šimonko, izvršno direktorico Vesno Nahtigal in glavnim ekonomistom GZS Bojanom Ivancem - obravnavali predlog GZS o prerazporeditvi porabe sredstev iz Sklada za podnebne spremembe. Ta je po mnenju slovenskega gospodarstva edini način kratkoročnega reševanja drastičnega dviga cen energentov.

Arhiv: Podpis sporazuma o poslovnem sodelovanju z Ukrajino

Veleposlanik Ukrajine, njegova ekscelenca g. Mykhailo Brodovych in generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije mag. Aleš Cantarutti sta na sedežu GZS podpisala sporazum o poslovnem sodelovanju. Veleposlanik je sporazum podpisal v imenu Sveta izvoznikov in investitorjev, ki deluje v okviru Ministrstva za zunanje zadeve Ukrajine.

Arhiv: Pedagoško - andragoško usposabljanje za mentorje v podjetjih bo na CPU potekalo 16., 18. in 25. novembra 2021

Prijavite se na 3-dnevno (24 pedagoških ur) pedagoško-andragoško usposabljanje mentorjev v podjetju. Usposabljanje je namenjeno vsem tistim, ki sprejemajo vajence, dijake in študente višjih strokovnih šol na praktično usposabljanje oziroma izobraževanje v podjetju. Udeleženci se usposobijo za izvajanje poučevanja (prenašanja znanja in kompetenc) na mlade, ki se izobražujejo za priobitev prvega poklica in na sodelavce, ki se prvič vključujejo v delovni proces.

Arhivi