Novice


Arhiv: Za ogled zaklenjenih spletnih vsebin »Poslovni nasveti v času koronavirusa« potrebna registracija

Vsebine na spletni strani »Poslovni nasveti v času koronavirusa« so odslej zaklenjene in dostopne samo članom GZS. Za dostop je potrebna registracija uporabnika. Ob registraciji svoj uporabniški račun povežete s svojim podjetjem in s tem koristite ugodnosti članstva, tj. možnost dostopa tako do vsebin »Poslovni nasveti v času koronavirusa« kot do zaprtih strani glede na članstvo podjetja v združenjih in zbornicah dejavnosti ter regionalnih zbornicah.

Arhiv: Med ključnimi izzivi v 2022 kadri in cene energentov

»Pomanjkanje zaposlenih, pritisk na rast plač zaradi nizke brezposelnosti, v zadnjem obdobju pa dvig cen energentov in drugih surovin sodijo med ključne izzive, s katerimi se poleg posledic covida-19 sooča slovensko gospodarstvo,« je dejal predsednik GZS Tibor Šimonka na današnjem posvetu o poslovnih izzivih v 2022. Gospodarska zbornica Slovenije se bo zato aktivno zavzemala za iskanje rešitev, ki bi omogočile prijaznejše poslovno okolje in dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva, tako z vidika ustrezne delovne sile kot konkurenčnih cen energentov in drugih surovin.

Arhiv: Obnašajmo se samoomejevalno!

»Čas je, da se kot družba začnemo odgovorno obnašati. Pričakujem, da bodo podjetja izvajala strogi nadzor nad izvajanjem PCT pogoja, še naprej aktivno spodbujala zaposlene k cepljenju, hkrati pa v največji meri omogočila delo od doma tistim zaposlenim, kjer je to mogoče,« je jasen mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS, in poziva: »Stopimo kot družba na zavoro in omejimo medsebojne stike povsod, kjer je to mogoče!«

Arhiv: Novembrska ponudba član članu

Spoštovani, člani GZS so ponovno pripravili posebno novembrsko ponudbo.

Arhiv: Nov Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 in Odlok o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in ...

Obveščamo vas, da je bil včeraj objavljen nov Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki začne veljati 12.11.2021 in nov Odlok o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, ki začne veljati 15.11.2021.

Arhiv: GZS pripravila predloge za dopolnitev novega protikoronskega zakona

Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti je v odzivu GZS na objavljen predlog Zakona o dopolnitvah Zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu izpostavil nujno vključitev dodatnih ukrepov za pomoč gospodarstvu, ki bi podjetjem nudili predvsem določeno mero predvidljivosti pri poslovanju. Med predlaganimi ukrepi in predlogi dopolnitev, ki jih je naslovil na predsednika vlade in pristojnega ministra, je še posebej izpostavil pomoč industriji sejmov in srečanj.

Arhiv: V sklopu projekta ProsperAMnet je izšla 5. številka Novičnika (Newsletter)

Glavni cilj projekta ProsperAMnet (Progressing Service Perfomnace and Export Results of Advanced Manufactures Networks) je podpreti napredne proizvajalce z naprednimi storitvenimi zmogljivostmi iz območja Srednje Evrope, za doseganje še večje odličnosti pri njihovih poslovnih storitvah s pomočjo novih, inovativnih orodji. Izšla je 5. številka Novičnika, kjer se lahko seznanite z najnovejšimi informacijami.

Arhiv: HITREJE POSTATI VEČJI. KORPORACIJE IN STARTUPI. 1+1=3

Kaj imata skupnega inovacijski praksi Scania in Swisscom ter kaj se od tega lahko naučimo mi? Vabimo vas na brezplačen @Zoom dogodek , ki bo v sredo, 17. novembra 2021 od 9.00 do 15.00. Dogodek bo preplet kratkih predavanj, delitev izkušenj in iskrivih debat v omizjih.

Arhiv: Priložnosti za slovensko agroživilstvo na trgih Zaliva

Zalivske države (GCC) Bahrajn, Kuvajt, Oman, Katar, Savdska Arabija in Združeni arabski emirati predstavljajo pomembno regijo s trgovinskega in naložbenega vidika za države Evropske unije. EU je bila največja trgovinska partnerica GCC v letu 2020 (17,8 % uvoza), hkrati pa Zalivske države predstavljajo Evropski uniji šesto najpomembnejšo izvozno destinacijo. Z željo, da bi podrobneje predstavili priložnosti, potrebe in posebnosti poslovanja v okviru Zalivskih trgov na področju agroživilske panoge, vas vabimo na seminar, ki bo potekal 29. novembra 2021 od 12. ure naprej na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani (Dimičeva 13, Dvorana A, 1. nadstropje).

Arhiv: EU Business Talks: 16. november 2021 ob 14.00 uri, Francija

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 16. novembra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Bruno Constans, direktor marketinga in inovacij v GEFCO Group, s sedežem v Parizu v franciji. Podjetje ima več kot 70-letno tradicijo in je danes glavni igralec v avtomobilski logistiki v celotni Evropi in med desetimi glavnimi podjetji na področju multimodalnih rešitev dobavnih verig na globalnem nivoju. Celotna skupina zaposluje 11.500 ljudi, ima 47 hčerinskih podjetij po celem svetu in dosega letni promet v višini 3,8 milijard EUR.

Arhivi