Novice


Arhiv: Energetska kriza: vlada bo predstavila ukrepe do 10. novembra

Po besedah ministra za infrastrukturo mag. Bojana Kumra bo Vlada RS do 10. novembra predstavila ukrepe za zamejitev drobnoprodajnih cen elektrike in plina za srednje in velike porabnike. Z interventnim zakonom namreč namerava vlada pohiteti kljub načrtom EU, ki naj bi ukrepe pripravila šele do 24. novembra. »Z interventnim zakonom bomo pohiteli, zato da gospodarstvu damo zelo jasne in pa znosne usmeritve za naslednje leto,« je povedal minister Kumer na včerajšnji javni razpravi o energetskem prehodu Slovenije.

Arhiv: Pomoč gospodarstvu zaradi visokih cen energentov: oddaja vloge in tolmačenje upravičenosti zaradi dviga cen proizvodov in storitev

Na podlagi Zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina (ZPGVCEP; Uradni list RS, št. 117/2022 z dne 9. 9. 2022) bo SPIRIT Slovenija podjetjem omogočila oddajo e-vloge v obdobju od 1. novembra 2022 od 12. ure do 15. novembra 2022 do 12. ure. Navodila in postopki so objavljeni na spletni strani SPIRIT Slovenija.

Arhiv: 17. Vrh slovenskega gospodarstva, 29. november 2022

V uvodnem motivacijskem delu bomo gradnjo mostov prihodnosti osvetlili na malo drugačen način. V okviru plenarnega dela bodo razprave na štirih okroglih mizah naslovile največje izzive letošnjega leta, pri čemer bodo izhajale s štirih ključnih področij strateškega razvojnega dokumenta - Horizonti prihodnosti: reindustrializacija, vloga države in finančnega sistema, povezljivost ter zeleni prehod in digitalizacija.

Arhiv: Reprezentativne delodajalske organizacije proti izredni uskladitvi minimalne plače

»Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije nasprotujemo napovedani izredni uskladitvi minimalne plače, saj ta ni predvidena v Zakonu o minimalni plači in predstavlja odstop od načela predvidljivosti poslovnega okolja,« smo v skupnem stališču, posredovanem predsedniku vlade in ministroma za gospodarstvo in delo, zapisale reprezentativne delodajalske organizacije.

Arhiv: Gospodarstvo in znanost lahko veliko prispevata k razvoju Slovenije

Univerza v Ljubljani in Gospodarska zbornica Slovenije nameravata združiti moči na področju sodelovanja med gospodarstvom in izobraževalnimi ustanovami, zato sta vodstvi obeh organizacij pristopili k pripravi akcijskega načrta, sta se na torkovem srečanju na GZS dogovorila rektor Univerze v Ljubljani dr. Gregor Majdič in generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti.

Arhiv: Napovedujemo - Investiranje in poslovanje v Srbiji

V sodelovanju s Srbskim poslovnim klubom Slovenija, Stalno konferenco srbskih mest in občin in Javno agencijo SPIRIT Slovenija, organiziramo tradicionalno poslovno-informativno konferenco na temo priložnosti in pogojev za poslovno investiranje slovenskih podjetij v izbranih srbskih mestih in občinah.

Arhiv: Obisk predstavnikov mongolskih podjetij v Sloveniji - prijave do 8. novembra 2022

Na obisk v našo državo prihajajo gospodarski predstavniki podjetij iz Mongolije, ki iščejo nove poslovne priložnosti s slovenskimi potencialnimi partnerji.

Arhiv: Gospodarska delegacija na sejem The Big 5 - prijave do 8. novembra 2022

Vljudno vabljeni v družbo uspešnih slovenskih podjetij, ki bo med 4. in 8. decembrom 2022 obiskala največji mednarodni strokovni gradbeni sejem The Big 5 v Dubaju. Obisk organizira Gospodarska zbornica Slovenije, v partnerstvu s SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Arhiv: Vabilo na brezplačni delavnici Pospeševalnika #Web3 - Cloud & Edge computing ter Metaverse & virtualizacija - prijave do 8. novembra 2022

Po uspešno izvedeni prvi delavnici (blockchain!) Pospeševalnika #Web3 nadaljujemo odkrivanje novega sveta, ki ga ustvarjajo sodobne tehnologije Web3, ter iščemo potenciale za nove poslovne in podjetniške zgodbe. Zanimive in uporabne delavnice so namenjene malim in srednjim podjetjem in jih organizira ARCTUR pod okriljem Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), z namenom nudenja celostne ključne podpore, ki jo potrebujejo inovativna podjetja za hitro globalno rast. Vabimo vas na brezplačni delavnici Pospeševalnika #Web3 - Cloud & Edge computing ter Metaverse & virtualizacija, ki bosta 11. novembra 2022 na podjetju ARCTUR d.o.o. v Novi Gorici. Pohitite s prijavami, število mest je omejeno.

Arhiv: Na strokovnem posvetu z Upravno enoto Nova Gorica o postopkih pri zaposlovanju tujcev

Na Severno Primorski gospodarski zbornici smo v sodelovanju z Upravno enoto Nova Gorica uspešno organizirali strokovni posvet za delodajalce o postopkih pri zaposlovanju tujcev.

Arhivi