Novice


Arhiv: Trenutne trgovinske ovire (EU)

Tudi slovenska podjetja lahko Evropski komisiji prijavijo trgovinske ovire, ki jih zaznavajo pri poslovanju na svojih izvoznih/uvoznih trgih. Anonimnost je zagotovljena. Pri nas to področje pokriva MGRT – Direktorat za notranji trg.

Arhiv: Srečanje z italijanskimi agenti – Forum Agenti Milano 2022

V okviru letošnjega že desetega po vrsti srečanja Forum Agenti v Milanu, bo organiziran skupinski nastop slovenskih podjetij. Poslovna srečanja z italijanskimi agenti bodo potekala 17. in 18. novembra letos v kongresnem centru NH Milano.

Arhiv: Želite poslovati z Južno Korejo? Pridružite se delegaciji v Seul!

Slovensko veleposlaništvo v Seulu je posredovalo informacijo, da bo 1. in 2. decembra letos v prestolnici Južne Koreje potekal poslovni dogodek z naslovom ''Korea grand Sourcing Fair 2022 (KGSF 2022)". V preteklosti – in tudi tokrat se bodo lahko tuja podjetja srečala s korejskimi dobavitelji, bodo pa letos prvič organizirana tudi b2b poslovna srečanja tujih dobaviteljev s korejskimi uvozniki/kupci.

Arhiv: Na vrhu primorskega gospodarstva o nujnih ukrepih za blažitev energetske krize

Na tradicionalnem srečanju gospodarstvenikov Primorske v Dobrovem v Goriških Brdih se je zbralo več kot 150 gospodarstvenikov, med številnimi gosti je bil tudi predsednik vlade dr. Robert Golob. Vabilu na dogodek, ki so ga organizirale GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica, Regijska zbornica Postojna in Primorska gospodarska zbornica, sta se odzvala tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han ter minister za Slovence v zamejstvu Matej Arčon. Gospodarstveniki so izpostavili, da so nujni hitri in odločni ukrepi vlade, ki bodo naslovili in ublažili posledice vse bolj zaostrenih gospodarskih razmer, tako zaradi energetske krize kot zaostrovanja na trgu.

Arhiv: Vabljeni k sodelovanju v anketi glede uvedbe skrajšanega delovnega časa v Sloveniji

Anketo je pripravilo Ministrstvo za delo, s pomočjo katere želi ugotoviti mnenje delodajalcev glede uvedbe skrajšanega delovnega časa za ohranitev delovnih mest.

Arhiv: Ponudba Član Članu Oktober 2022

Spoštovani, člani GZS so pripravili posebne jesenske ponudbe. Z veseljem predstavimo tudi vašo ponudbo.

Arhiv: Vabimo vas na 4 dnevno usposabljanje mentorjev, ki bo na CPU med 8. in 29. novembrom 2022

Pedagoško andragoško usposabljanje za mentorje je namenjeno vsem tistim, ki v podjetjih sprejemajo vajence in dijake na praktično usposabljanje z delom (PUD) in študente višjih strokovnih šol na praktično izobraževanje (PRI). Udeleženci se bodo v programu usposobili za izvajanje nalog v podjetju ali drugi ustanovi, ki so vezane na načrtovanje in izvajanje praktičnega usposabljanja ali izobraževanja z delom.

Arhiv: Gospodarstvo veliko pričakuje od mobilne tehnologije 5G

Na dogodku so udeleženci razpravljali o mobilni tehnologiji pete generacije (5G) in njenih prednosti za nove digitalne produkte, storitve in poslovne modele v gospodarskih panogah.

Arhiv: Zadnje informacije glede razmer na energetskih trgih

Predsednik vlade dr. Robert Golob je na današnji predstavitvi proračunskih dokumentov v Državnem zboru RS vse javne ustanove in gospodarske subjekte, ki ne dobijo ponudbe za nakup električne energije za letos pozval, naj se obrnejo na ministrstvo za infrastrukturo, kjer imajo skupno rešitev za takšne primere. Tistim, ki nimajo sklenjenih pogodb o dobavi električne energije za naslednje leto, pa priporoča, naj počakajo do konca meseca, saj bodo na evropski ravni sprejete spremembe pravil energetskega trga, po katerih bodo cene energentov nižje in omejene.

Arhiv: Čakanje na delo in skrajšan delovni čas: GZS pozvala k pripravi interventnega zakona

GZS je pristojne pozvala, da nemudoma pripravijo interventni zakon po vzoru protikriznega zakonodajnega paketa, ki bo podjetjem omogočil uporabo dveh ukrepov za ohranitev zaposlenih, in sicer ukrep subvencioniranja čakanja na delo in ukrep subvencioniranja skrajšanega delovnega časa.

Arhivi