Mediji

Arhiv: 15. podelitev priznanj podravske regije za inovacije 2017: Štirje zlati inovatorji Podravja v nacionalni izbor

Maribor, 16. junij – Podelitev priznanj podravske regije za inovacije je za Štajersko gospodarsko zbornico tradicionalni dogodek, ki ga z namenom spodbujanja inovativnega razmišljanja in delovanja organizira že vrsto let. V skladu z razpisom je letos v razpisnem roku prispelo 21 inovacij, pri teh inovacijah pa je sodelovalo 62 inovatork in inovatorjev. Vse prispele vloge je pregledala strokovna komisija, ki jo je vodil dr. Marjan Leber, v komisiji pa so bili še Bruno Rumež, Simona Rataj, Antonija Božič Cerar in Mag. Aleksandra Podgornik. Komisija se je odločila, da podeli 5 zlatih, 5 srebrnih in 6 bronastih priznanj ter 5 zahval. Štirje zlati nagrajenci, ki so prejeli največ točk, se bodo uvrstili v nacionalni izbor, ki ga organizira GZS s partnerji: Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javno agencijo Spirit Slovenija. Podelitev priznanj je potekala v dvorani Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede na Pohorskem dvoru.

Zlata priznanja je prejelo pet inovacij.  Ledinek Engineering, d.o.o. je podjetje, ki  praktično vsa leta sodeluje in dobiva najvišja priznanja, tudi letos je njihova inovacija Sistem za aktivno plavajoče skobljanje s kontinuirano simetrično porazdelitvijo odvzemov na osnovi zvezne zaznave stranskih krivulj obdelovanca prejela maksimalno število toč in najvišje priznanje. Drugi prejemniki zlatih priznanj so podjetje Doorson, d. o. o. za inovacijo:  Interierna avtomatska drsna vrata, podjetje Stork, d.o.o., za inovacijo Postopek za industrijsko izdelavo ene ali več komponent sladoleda z dodatki sadja oziroma sadne kaše in sadnih sladkorjev, Impol 2000, d. d. za inovacijo Visokotrdna aluminijeva zlitina Al-Mg-Si in njen postopek izdelave in Primat tovarna industrijske za inovacijo Tankostenski modulni trezorski prostori.

 

Poseben gost prireditve je bil letos dr. Blaž Likozar, raziskovalec ljubljanskega Kemijskega inštituta in vodja odseka za katalizo in reakcijsko inženirstvo. Spregovoril je o pomenu prenosa znanja, procesov in tehnologije v gospodarstvo in tako prisotnim podrobneje predstavil delo ljubljanskega Kemijskega inštituta, ki dosega odlične rezultate in priznanja v svetovnem merilu.

Izbor za najboljšo inovacijo Podravja, ki ga vsako leto organizira ŠGZ, spodbuja podjetja in samostojne inovatorje k višji stopnji inovacij in razvijanju inovacijske kulture, ki jo naše gospodarstvo nujno potrebuje za razvoj in poslovno uspešno delo v domači in mednarodni konkurenci. 

 

Več informacij: mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice, tel.: 02 220 8700, e-pošta: info@stajerskagz.si

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.