Mediji

Novinarska konferenca OHRANIMO RAST - Predlogi GZS za gospodarski program nove vlade

Na novinarski konferenci 21. maja so predstavniki GZS orisali poslovanje gospodarskih družb v lanskem letu, opredelili prihodnje gospodarske trende, prikazali pričakovanja GZS do prihodnje vlade ter predstavili gradivo Ohranimo rast - Predlogi GZS za gospodarski program nove vlade. Spregovorili so predsednik GZS Boštjan Gorjup, generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc in glavni ekonomist pri Analitiki GZS Bojan Ivanc.

Poslovna delegacija lesarjev v ZDA

Lesarski grozd in Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS – Direktoratom za lesarstvo med 21. in 25. majem 2018 organizirata gospodarsko delegacijo pohištvenih in lesarskih podjetij v ZDA.

Mojca Osojnik odlikovana s častnim nazivom vitezinje nacionalnega reda za zasluge

Mojca Osojnik odlikovana s častnim nazivom vitezinje nacionalnega reda za zasluge

Francoska veleposlanica Marion Paradas je 16. maja 2018 za krepitev bilateralnih gospodarskih odnosov med Francijo in Slovenijo podelila Mojci Osojnik, vodji področja v Centru za mednarodno sodelovanje na Gospodarski zbornici Slovenije, častni naziv vitezinje nacionalnega reda za zasluge. V svojem nagovoru je veleposlanica izpostavila njena dolgoletna prizadevanja za tkanje vezi med gospodarskimi subjekti obeh dežel in več kot odlično sodelovanje s francosko ambasado ter francoskimi institucijami.

Podpis dogovora za izboljšanje pogojev na področju avtoprevozniške dejavnosti

Podpis dogovora za izboljšanje pogojev na področju avtoprevozniške dejavnosti Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je 16. maja v Ljubljani s predstavniki Združenja za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije ter Sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije podpisal dogovor v zvezi z izboljšanjem pogojev na področju avtoprevozniške dejavnosti.

Skupščina GZS o aktivnostih zbornice

Skupščina GZS se je na seji seznanila z glavnimi tekočimi aktivnostmi GZS, sprejela Letno poročilo GZS za leto 2017 ter ukinila Združenje za gozdarstvo.

Gospodarski krog za višje neto plače za vse

5 gospodarskih organizacij, povezanih v »Gospodarski krog«, je na novinarski konferenci 10. maja v luči prihajajočih državnozborskih volitev opozorilo na ključne gospodarske teme in poudarilo, zakaj se zavzema za »višje neto plače za vse«.

Deklaracija o knjigi

Deklaracija o knjigi sprejeta na 6. tematski konferenci Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev, dne 9. maja 2018

Majski kolaž

Pred nami je ponovni referendum o Zakonu o 2. tiru in parlamentarne volitve. Mesec maj bo zaznamovan s političnimi igrami, ki pa se bodo neposredno in posredno srečevale s ključnimi gospodarskimi izzivi. Razvoj države, infrastruktura, privatizacija, reforme. Seveda na bistveno drugačen način kot pred štirimi leti. Razmere so se v tem obdobju zelo spremenile!

2. tir - priložnost za gospodarstvo

Ljubljana, 7. maja 2018 – Projekt 2. tir Koper–Divača je nujen strateški projekt s številnimi multiplikativnimi učinki, ki ga Slovenija in slovensko gospodarstvo potrebuje čim prej, so se strinjali udeleženci današnje okrogle mize. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije.

Energetski prehod kot priložnost za slovensko gospodarstvo

Ljubljana, 26. aprila 2018 - Energetski prehod Slovenije v nizkoogljično družbo je izjemen izziv za energetiko, gospodarstvo ter vse njene državljane. Smer in hitrost uvajanja elektroenergetske transformacija mora biti premišljena, upoštevati mora specifike naše države ter narodnogospodarske učinke, konkurenčno sposobnost slovenskega gospodarstva in zmožnost slovenskih gospodinjstev. Enostavnega kopiranja rešitev drugih držav si ne smemo in ne moremo privoščiti. Vlada in EK naj podpreta Slovenijo kot testno okolje za nove tehnologije, izdelke in storitve. To je ključno sporočilo prek 120 udeležencev današnje konference o energetskem prehodu, ki so jo skupaj organizirali GZS, ministrstvo za infrastrukturo in ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.