Zapri

Novice


Arhiv: Sprememba zakona glede poklicnega naziva in obveznega škodnega zavarovanja v Avstriji

Zakon velja za vsa podjetja, ki poslujejo na ozemlju Avstrije, tudi za priglašene gradbenike (gradbeni mojster in gradbeni mojster omejen na izvajalna dela). Zakon je v veljavi od 14.9.2012, zato za priglasitve, ki so bile pridobljene do 13.9.2012 velja prehodno obdobje. To pomeni, da morajo vsi, ki so dejavnost priglasili pred 14.9.2012, do 14.8.2013 oblastem predložiti dokazilo o odškodninskem zavarovanju. V primeru priglasitve po 14.9.2012, pa je potrebno že ob priglasitvi predložiti dokazilo o odškodninskem zavarovanju.

Za priglasitev naziva »gradbeni mojster« po 14.9.2012 mora biti slovenski (ali tuji) gradbeni mojster odškodninsko zavarovan za škode do € 1.000.000.

V bodoče se sme po tem zakonu gradbeni mojster („Baumeister“) imenovati samo podjetnik, ki pokriva celoten obseg obrtnega dovoljenja (torej izvajalna dela in načrtovanje). Omejitev mora biti razvidna. Npr. omejitev na načrtovanje „Baugewerbetreibender eingeschränkt auf Planung, Berechnung, Leitung“ ali omejitev na izvajalna dela „Baugewerbetreibender eingeschränkt auf ausführende Tätigkeiten“. Omejitev je razvidna, ker se pojem »Baumeister« spremeni v »Baugewerbetreibender«.

Več o noveli zakona »Novelle der Gewerbeordnung: Auswirkungen für die Bauwirtschaft« na spletni strani >>>

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.