Zapri

Novice


Arhiv: Obisk gospodarstvenikov iz Republike Tatarstan

Na Gospodarski zbornici Slovenije se je 21. maja 2013 mudila manjša gospodarska delegacija iz ruske republike Tatarstan, ki jo je vodil namestnik tamkajšnjega ministra za gospodarstvo in trgovino Ildar Mingelejev.

V okviru štiridnevnega obiska so gostje iz Rusije obiskali več slovenskih podjetij, ki poslujejo na ruskem trgu (Cimos, Robotina, Hidria, Kolektor, Letrika itd.), na Gospodarski zbornici Slovenije pa je potekala poslovna konferenca in srečanje s predstavniki slovenskih podjetij. Ob namestniku ministra za gospodarstvo in trgovino Ildarju Mingelejevu, ki je predstavil industrijsko zelo razvito Republiko Tatarstan (PPT v priponki), je zbrane nagovoril tudi direktor Direktorata za turizem in internacionalizacijo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Marjan Hribar.

Izpostavil je, da je Rusija za Slovenijo od nekdaj strateška gospodarska partnerica, kljub visoki blagovni menjavi pa je med državama še veliko priložnosti za okrepitev gospodarskega sodelovanja.

V Republiki Tatarstan se kažejo tudi številne priložnosti za slovenska podjetja se, zlasti na področju avtomobilske industrije, kemične in kovinsko-predelovalne industrije, informacijskih tehnologij in nenazadnje na področju turizma. To so potrdili tudi pogovori med predstavniki slovenskih in tatarstanskih podjetij, zato bomo na GZS in Javni agenciji SPIRIT še v letošnjem letu nadaljevali z aktivnostmi pri poglabljanju poslovnega sodelovanja s Tatarstanom. Pri tem je pomembna tudi vloga Slovenskega avtomobilskega grozda, ki ima s tamkajšnjimi sorodnimi organizacijami že navezane številne poslovne odnose ter predstavništva slovenskega gospodarstva v glavnem metu Tatarstana Kazanu, ki ga vodi Vidko Filipič.

Kontakt v Tatarstanu:
Veleposlaništvo RS
Gospodarski oddelek v Kazanu
Vidko Filipič, Vodja predstavništva
Kazan, Pushkina 11
tel: +7 843 292 63 99
tel:/fax: +7 8 43 221 14 88
E-mail: vidko.filipic@gov.si

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.