Zapri

Novice


Arhiv: V Hong Kong na sejme

Prednosti poslovanja preko Hong Konga za kitajski trg je gost, častni konzul Bernard Lau, strnil v transparentnost ekonomskega in pravnega okolja, razvite storitvene dejavnosti ter enostavno poslovanje. Davek na dobiček pravnih oseb znaša, ne glede na višino dobička, 16,5 odstotkov, za fizične osebe znaša dohodnina 15,5 odstotka.

Slovenskim poslovnežem, ki so po naravi radovedni, svetuje, da so pri svojih poslih vztrajni, naj večkrat obiščejo dobro organizirane, z B2B podprte hongkonške sejme ter ponudbo primerjajo z razmerami v državah ASEAN-a. Konkurenti evropskemu gospodarstvu dandanes ne prihajajo več iz Kitajske, temveč držav ASEAN-a.

Opozoril je, da je striktno potrebno preverjati poslovne partnerje v Hong Kongu in na Kitajskem, bodisi z osebnimi obiski proizvodnih lokacij, preverjanju bonitet, vpisov v register podjetij, kot tudi uporabljati rigidne finančne instrumente.

Koristne spletne strani:

- sejmi HKTDC

GZS v sodelovanju s HKTDC-jem 5. novembra 2013 v Ljubljani pripravlja seminar na temo priložnosti izvoza prehrambenih izdelkov in pijač na Kitajsko preko Hong Konga.

Kontakt na GZS: Nataša Turk, natasa.turk@gzs.si; T 01 58 98 152.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.