Zapri

Novice


Arhiv: Začetek Poslovne akademije internacionalizacije

V torek, 7. maja 2013, se je na Ekonomski fakulteti začela Poslovna akademija internacionalizacije, ki bo v skupaj treh dvodnevnih vsebinskih modulih združila znanje uveljavljenih profesorjev s področja internacionalizacije, izkušnje mednarodno uspešnih slovenskih podjetij ter podporne storitve institucij, ki delujejo na področju mednarodnega poslovanja.


prof. dr. Maja Makovec Brenčič in Aleš Cantarutti

Udeležence sta na uvodnem modulu pozdravila programska vodja akademije prof. dr. Maja Makovec Brenčič iz Ekonomske fakultete v Ljubljani in Aleš Cantarutti, direktor Centra za mednarodno poslovanje pri GZS. Prvi modul akademije je vodil prof. dr. Marko Jaklič, ki je udeležence seznanil z vsemi vidiki strategije podjetja, ki vstopa na tuje trge. V zadnjem delu je Tone Stanovnik, soustanovitelj in direktor podjetja Špica International, z udeleženci delil njihove konkretne izkušnje pri sodelovanju s tujino. Oba sta navdušila s praktičnimi primeri in dobrimi praksami.

                    prof. dr. Marko Jaklič                                           Tone Stanovnik

V prejšnjih štirih izvedbah akademije je skupno sodelovalo 15 različnih predavateljev in gostov iz prakse, udeležilo pa se je je več kot 67 udeležencev iz različnih slovenskih podjetij. Akademijo skupaj soustvarjata Ekonomska fakulteta in Gospodarska zbornica Slovenije. 

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.