Zapri

Novice


Arhiv: Prvo letošnje Sredino GZS mreženje

Nemško govoreči trgi so za Slovenijo ključnega pomena. Bližina trga, podobne poslovne navade ter lažje medsebojno komuniciranje so najpogostejši razlogi zakaj želi podjetje najprej izvažati v Avstrijo, Nemčijo ali Švico. 

Na Centru za mednarodno poslovanje pri GZS se zavedamo, da ti trgi predstavljajo enega izmed pomembnejših poslovnih središč, zato smo ravno prvo letošnje Sredino GZS mreženje pričeli s fokusom na nemško govoreče trge.

Mreženje je potekalo v sredo, 3. februarja 2016, na Gospodarski zbornici Slovenije in s povabljenimi 18 strokovnjaki ter poslovneži specializirani za nemški, avstrijski ali švicarski trg, je več kot 40 podjetij skupno opravilo preko 200 individualnih razgovorov.

Vse to nam potrjuje, da želijo slovenska podjetja, predvsem mala in srednja, vstopiti in prodreti na te ključne trge ter, da je pri tem sodelovanje ter osebno mreženje bistveno za uspeh.

Kot mlado podjetje smo se odločili naše prodajne aktivnosti okrepiti s sodelovanjem s poslovnimi partnerji v tujini, ki bodo pokrivali trg s katerega prihajajo. Nabor sogovornikov je bil zanimiv in kot kaže, na enem trgu tudi uspešen. Ivanka Tadič, direktorica PTS-LJ izdelava strojev in naprav, d.o.o.

Mreženja nadaljujemo in sicer se bomo v sredo, 2. marca 2016, osredotočili na države bivše Sovjetske zveze. Spremljajte nas in bodite pozorni na vabilo!

Generalni sponzor dogodka:

Pokrovitelja vode in sokov:

        

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.