Zapri

Novice


Arhiv: Uspešen nastop slovenskih podjetij v Milanu

Že četrto leto zaporedoma je v Milanu na razstavišču MiCo (Milano Congressi) potekalo srečanje italijanskih in tujih podjetij v okviru organiziranih individualnih sestankov z italijanskimi agenti in zastopniki. Poslovnega dogodka so se udeležili predstavniki sedmih slovenskih podjetij: PLASTIKA SKAZA d.o.o. (plastični izdelki), Ferro Črtalič d.o.o. (strojna oprema), RESPED logistika d.o.o.  (transport in logistika), APIS VITA d.o.o. (prehrambni izdelki), SES Group d.o.o. in LEDING d.o.o. (LED razsvetljava) ter JUB d.o.o. (barve in premazi).

Tudi tokrat se je pokazalo, da ta oblika organiziranih srečanj predstavlja odlično izhodišče in priložnost za vstop ali širjenje poslovne dejavnosti na šestdeset milijonskem italijanskem trgu. Organizatorji ocenjujejo, da se je tokratnega dogodka poleg okoli 360 podjetij (med njimi 45 iz različnih držav Evrope) udeležilo preko pet tisoč italijanskih in tujih agentov in zastopnikov. Tokratnega dogodka so se s skupinskim nastopom poleg slovenskih udeležila tudi podjetja iz Španije, Belgije, Poljske, Češke, Hrvaške, Nemčije, Velike Britanije, Nizozemske, Tunizije in ZDA. Tovrstna oblike nastopov in iskanj zastopnikov ter agentov je več kot očitno prerastla regijsko sodelovanja in na ta način lahko udeleženci tudi med seboj vzpostavijo priložnosti za medsebojno sodelovanje.

Ob organizacijski, finančni podpori in sodelovanju, dogodke FORUM AGENTI skupaj pripravljajo Ministrstvo RS za zunanje zadeve preko Veleposlaništva v Rimu in Gospodarskega urada v Milanu, agencija SPIRIT in Gospodarska zbornica Slovenije. Prav vsi sodelujoči, ki so se skupaj predstavljali na osmih preteklih dogodkih v zadnjih štirih letih, pozdravljajo tovrstno sodelovanje in nekateri, ki so se tokrat predstavili v Milanu, so že izrazili interes za sodelovanje na naslednjem srečanju, ki bo potekalo med 25. in 27. majem naslednje leto v Rimu.

Pozivamo zainteresirana podjetja, da si rezervirajo navedeni termin in nam že sedaj sporočijo preliminarni interes za udeležbo na spomladanskem dogodku.  Dodatne informacije lahko zainteresirani dobijo na GZS pri g. Marku Jare, tel: 01 5898 158, e-pošta: marko.jare@gzs.si .

 Foto: Marko Jare, GZS

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.