Zapri

 

 

Novice


Arhiv: S 1. aprilom 2017 smo na GZS zagnali nov projekt EXPEDIRE

 


Pet partnerjev iz Slovenije in Avstrije je zagnalo projekt Expedire, v okviru katerega nameravamo v prvi fazi projekta oblikovati bazen okoli 300 malih in srednjih podjetij, ki jih bomo podrobno analizirali in tudi povprašali, kakšne težave imajo oziroma kaj jim je doslej še preprečevalo izvozno aktivnost. Nato bomo z mreženji in izobraževanji, ki jih bodo izvajali na obeh straneh meje in tudi prek interneta, skušali spodbuditi 50 novih podjetij k izvozu ter pripomoči k nastanku 10 novih poslovnih partnerstev.

Partnerji v projektu so Center za internacionalizacijo Avstrijske Štajerske (ICS), gospodarska zbornica avstrijske Koroške (WKK), Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Mariborska razvojna agencija (MRA) in podjetje Ortner Reinraumtechnik. Projekt bo trajal tri leta in se bo zaključil 31. marca leta 2020. Programsko območje, s katerega lahko prihajajo v projekt vključena podjetja, sicer ne pokriva obeh držav v celoti. Zajema osem slovenskih in devet avstrijskih regij.

MSP v Sloveniji predstavljajo 99,8% in so gonilo gospodarskega napredka. Za svoj obstoj in razvoj morajo na dnevni bazi spremljati trg, se nanj odzivati in ga izzivati. Poleg tega poslujejo v okolju, ki od njih terja angažiranje resursov že za osnovno poslovanje. Razumljivo je, da so velikokrat v kadrovskem deficitu in je potem postavljanje prioritet oteženo, razvoj je v krču, iskanje informacij in kontaktov pa časovno in finančno zahtevno. In tu nastopi podpora projektne ekipe.

Prepričani smo, da zaradi naših dolgoletnih izkušenj, znanja ter široke mreže kontaktov ponudimo primerno podporo kandidatom, da zastavljene cilje lahko dosežemo, presežemo in nadgradimo.

Zainteresirana podjetja že danes vabimo, da svoj interes za sodelovanje v projektu sporočijo na e-naslov cemp@gzs.si.

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.