Zapri

 

 

Novice


Arhiv: Uspešen nastop slovenskih podjetij na srečanju z italijanskimi agenti

FORUM AGENTI MILANO 2017

Na sejmišču Fiera RhO v Milanu je med 23. in 25. novembrom potekal poslovni dogodek Forum Agenti Milano 2017 .

Že peto leto zaporedoma je v Milanu, tokrat prvič na razstavišču kjer je leta 2015 potekala svetovna razstava EXPO 2015,  potekalo srečanje italijanskih in tujih podjetij v okviru organiziranih individualnih sestankov z italijanskimi agenti in zastopniki. Tudi tokrat so nastop desetih slovenskih  podjetij skupaj organizirali Gospodarska zbornica Slovenije ter Javna agencija Spirit in Ministrstvo za zunanje zadeve (Gospodarski urad v Milanu), ki sta udeležbo slovenskih podjetij tudi finančno podprla.

V okviru tridnevnega dogodka so naša podjetja opravila okoli 120 sestankov z italijanskimi agenti, ki nedvomno lahko pomagajo pri vstopu ali širitvi poslovanja na sosednjem 60 milijonskem trgu.

Dogodki FORUM AGENTI, ki jih na italijanski strani organizirajo različna italijanska združenja agentov in zastopnikov, so dobra so lahko dobro izhodišče za vstop tujih podjetij na širše področje celotne države Italije. Veliko število dobrih kontaktov in izmenjava informacij o možnostih prodora na nove trge, predvsem pa zadovoljstvo udeležencev so pomembni razlogi, da bomo na Gospodarski zbornici Slovenije v sodelovanju z državnimi institucijami tudi v bodoče poizkušali organizirati skupinski nastop  na prihodnjih Forum Agentih. Organizatorji za naslednje leto že napovedujejo vsaj dva podobna dogodka: v Rimu konec maja  ter ponovno v  Milano konec novembra 2018, govora pa je tudi o morebitni izvedbi Forum Agentov v mestu Bari na jugu Italije. 

Tokratni nastop slovenskih podjetij v Milanu je s svojim obiskom na sejmišču počastil tudi minister  za Slovence v zamejstvu in po svetu g. Gorazd Žmavc.

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.