Zapri

Novice


Arhiv: Obisk palestinskih poslovnežev v Sloveniji

Koper, 5. september 2018

 

Palestinska delegacija združenja špediterjev in carinskih posrednikov, je na Slovensko-palestinskem poslovnem forumu, ki je bil 5.septembra 2018 v Kopru, predstavila perspektive bodočih gospodarskih poslov, začenši s priložnostmi za slovensko transport logistiko. 

Primarno je poslovni interes palestinskega zasebnega sektorja, poleg bodočih neposrednih transportno-logističih operacij, usmerjen v uvoz rabljenih, največ tri leta starih osebni vozil, evropskega porekla. Palestina je denimo preko izraelskih pristanišč in carinskih organov v letu 2017 uvozila 26.000 takih vozil. Delegacija je na drugi strani promovirala izvoz nišnih živilskih izdelkov, kot na primer datljev Medjoul, izven sezonskih svežih jagod, paprik, češnjevega paradižnika, rezanega cvetja in podobno v Evropo.


 

Slovensko-palestinski poslovni forum, ki se ga je skupno udeležilo 25 slovenskih in palestinskih poslovnežev in v okviru katerega je bilo organiziranih 44 individualnih B2B srečanj, je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije, v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.