Najnovejše novice so dostopne na strani Media GZS >>
22. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij je prinesel odmevne novosti na področju razvoja in prihodnjih trendov v živilsko predelovalni industriji. Osredotočil se je na analizo slovenskega agroživilstva, konkurenčnost in produktivnost kmetijskih in živilskih podjetij ter govoril o politikah na področju proizvodnje hrane in prehrane ter o realnih izzivih, s katerimi se srečujejo podjetja. Svoja razmišljanja sta udeležencem predstavila dr. Aleš Kuhar in dr. Peter Wostner. Zbrane udeležence pa je nagovoril tudi Tibor Šimonka, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije.
Posebna pozornost je bila namenjena kulturi zagotavljanja varnosti živil, ki postaja osrednje vodilo v upravljanju podjetij in pametni proizvodnji hrane. O njej je spregovoril Frank Yianas, mednarodni strokovnjak, nekdanji namestnik direktorja FDA za prehransko politiko in odziv.
Strokovne vsebine je zaokrožila okrogla miza z naslovom »Med politikami in realnostjo«, na kateri so sogovorniki dr. Jože Verbič, Irena Šinko, mag. Janez Rebec, mag. Igor Mervič in dr. Matjaž Homan govorili o aktualnih temah.
Na 22. Vrhu so bila podeljena tudi priznanja za »Naj živilsko podjetje 2023«, ki ga GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pripravila skupaj s časnikom Finance. Letošnji nagrajenci natečaja so:
Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.