Novice


Arhiv: Javni razpis za pospeševanje razvoja gospodarstva v občini Kobarid v letu 2021

Predmet javnega razpisa je dodelitev sredstev iz občinskega proračuna, ki so namenjena za pospeševanje razvoja gospodarstva v občini Kobarid.

Arhiv: Potrdilo za voznike - podaljšanje

Vozniki, ki kljub pravočasno oddani vlogi za podaljšanje dovoljenja za prebivanje in delo, niso pravočasno pridobili novega enotnega dovoljenja za prebivanje in delo, lahko na GZS pridobijo potrdilo za voznika na podlagi potrdila o prejeti vlogi za podaljšanje enotnega dovoljenja za prebivanje in delo izdanega s strani Upravne enote.

Arhiv: Mobilna cepilna enota ponovno v Brdih na gradu Dobrovo, 14. avgusta 2021 med 9.00 in 13.00 uro

Da bi cepljenje proti covid-19 čimbolj približali vsem, na terenu delujejo tudi mobilne cepilne enote. V soboto, 14. avgusta 2021 se bo mobilna cepilna enota med 9.00 in 13.00 uro ponovno ustavila tudi v gradu Dobrovo v kraju Dobrovo v Brdih. Za več informacij o cepljenju poglejte na spletno stran zdravstvenega doma objavljenega kraja ali na spletno stran občine kraja, v katerem se bo ustavila cepilna enota.

Arhiv: Pravilnik o obratovalnem monitoringu stanja tal – javna obravnava

Nov pravilnik, ki bo nadomestil obstoječega, je v javni obravnavi do 16. 9. 2021.

Arhiv: Upočasnjena dinamika cepljenja po svetu predstavlja izziv pred morebitnim novim globalnim valom okužb

Po zadnjih podatkih New York Timesa je bilo v svetu že uporabljenih 3,69 milijarde doz cepiv oz. 48 na 100 ljudi. Pri večini cepiv je sicer potrebno uporabiti dva odmerka za imunost. Na vrhu lestvice sta Malta (71 % prebivalcev cepljenih z dvema dozama) in Islandija (70 %). Med večjimi svetovnimi gospodarstvi so na vrhu še v Združenem kraljestvu (54 %), na Kitajskem (53 %), v Španiji (51 %), Kanadi (51 %) in v ZDA (49 %). V Sloveniji je trenutno delež 37 %, kar je blizu Francije, Češke in Švedske.

Arhiv: 3 namigi za povečanje produktivnosti in morale zaposlenih s prilagodljivostjo delovnega mesta

Kot prilagodljivost delovnega mesta danes na splošno opredeljujemo vsak pristop k delu, ki ustreza raznolikim potrebam delodajalca ali zaposlenega. Na portalu officevibe.com smo našli tri namige, kako lahko s tovrstnimi praksami na delovnem mestu povečate produktivnost in moralo zaposlenih.

Arhiv: Izšla nova številka revije Glas gospodarstva – julij-avgust

V tokratni številki revije Glas gospodarstva se bomo spomnili, kako je bilo na podelitvi 53. Nagrad GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke in slovesnosti ob 170. obletnici delovanja zbornice. Velik del slovenskih podjetij predstavljajo družinska podjetja. S predstavniki nekaterih smo se pogovarjali o dinamiki v takšnem podjetju in poiskali nasvete, kako izbrati čim boljši pristop, ko pride čas za predajo poslov naslednikom. Pozornost smo namenili tudi stanju v slovenski industriji, kjer se v zadnjem obdobju soočajo s kar nekaj izzivi. Kaj nas čaka v prihodnjem obdobju, pa je preverila Analitika GZS.

Arhiv: Brezplačne delavnice- Grow Slovenia with Google

Želite razvijati digitalne veščine, spremeniti obstoječe ali oblikovati nove poslovne modele, ustvariti nova delovna mesta ter povečati učinkovitost, konkurenčnost in rast podjetja?

Arhiv: Možnosti za sodelovanje v gospodarskih delegacijah na EXPO 2020 Dubaj

Za predstavnike slovenskih podjetij pripravljamo strokovno organizirane, skupinske obiske gospodarskih delegacij v Dubaju, z udeležbo na: - tematskem strokovnem gospodarskem forumu s predstavitvijo slovenskih prebojnih rešitev za ciljno tujo poslovno javnost - poslovnih mreženjih na slovenskem in izbranih tujih paviljonih EXPO 2020 Dubaj in - obiskih posebnih ekonomskih con in strokovnih sejmov v Dubaju, - ter možnostjo koriščenja organiziranega skupinskega potovalnega aranžmaja.

Arhiv: B2B@ DigitalRailConvention2021

8. septembra 2021 bo v okviru Konvencije organiziran B2B dogodek o digitalnih železnicah 2021 (Digital Rail Convention 2021). B2B@ digitalrailconvention2021 združuje podjetja iz več evropskih držav in ponuja edinstveno priložnost za ustvarjanje novih poslovnih stikov. Model je časovno in stroškovno učinkovit. Sestanki bodo potekali na določenem območju in bodo vnaprej dogovorjeni. Teme pogovorov na B2B: Digitalizacija | Železniška infrastruktura | IoT (5G) | Shranjevanje energije / Moč do X | Sestavni deli / Senzorji | Obdelava podatkov | Motorji | Veliki podatki / AI | Digitalni enojni Materiali / Funkcije v kompozitnih materialih | Železniški izdelki in storitve | Pametna energija / Oskrba z energijo | Drugo

Arhivi