Novice


Arhiv: GZS pozvala MOP k pripravi strategije ravnanja z blatom

GZS opozarja, da je za rešitev problematike ravnanja z blatom nujna priprava in sprejem strategije, ki uradno in zavezujoče potrjuje izvedbo konkretnih rešitev. Za oblikovanje tovrstne strategije mora biti pristojno Ministrstvo za okolje in prostor RS.

Arhiv: UO GZS o nujnosti večje precepljenosti prebivalstva

Člani UO GZS so na zadnji seji z zdravstvenim ministrom Janezom Poklukarjem razpravljali o zdravstvenih posledicah epidemije koronavirusa ter pričakovanih reformnih rešitvah v zdravstvu. Strinjali so se, da je za varno jesen potrebna čim večja precepljenost prebivalstva, zato je treba napore vložiti v promocijo cepljenja proti covid-19.

Arhiv: P4D REACTEU - SPODBUDE ZA DIGITALNO TRANSFORMACIJO MSP

Odprt je napovedan razpis, katerega namen je spodbuditi rast in razvoj podprtih podjetij ter odpravljanje posledic pandemije Covid-19 na osnovi vlaganj v uporabo digitalnega poslovanja v svojih dobaviteljskih in/ali prodajnih verigah, dviga upravljavskih kapacitet, vpeljava digitalnih poslovnih modelov, izvedbe investicij za namene digitalne preobrazbe v proizvodnjo in poslovanje podprtih podjetij, spodbujanje energetsko in snovno učinkovitih procesov, povečanje dodane vrednosti na zaposlenega ter ohranitev delovnih mest v podprtih podjetjih. Od 30.000 € do 100.000 € subvencije za podjetja, rok za oddajo vlog pa je 1. 9. 2021 do 14.00.

Arhiv: 4. INOVACIJSKI MEETUP, 22. julij 2021

Četrto druženje slovenskih inovatork in inovatorjev v družbi novega skritega gosta ali gostje.

Arhiv: Spremenjen Zakon o prevozih v cestnem prometu

Zakon prinaša tudi spremembe na področju licenc za opravljanje prevozov potnikov in avtotaksi prevoze. V zavihku Vloge za licence so objavljeni posodobljeni obrazci - v word in pdf obliki. Na posamezni vlogi so navedene tudi obvezne priloge.

Arhiv: VABILA GZS GO INTERNATIONAL

Vabimo vas k pregledu vabil GZS GO INTERNATIONAL za poslovne priložnosti. Vabljeni k pregledu in udeležbi.

Arhiv: Seja UO GZS, 23. junija 2021

Predsednik GZS Tibor Šimonka bo predstavil svoj pogled na prihodnost GZS. Gost seje bo minister za zdravje Janez Poklukar, s katerim bodo člani razpravljali o tem, kaj smo se iz korona krize naučili in kako naprej? Kakšne so zdravstvene posledice epidemije? Kaj lahko pričakujemo na področju reformnih rešitev v zdravstvu? Spregovorili bodo tudi o dolgotrajni oskrbi. Ob zaključku seje bo v krogu UO GZS slovesno obeležena 30. obletnica nastanka samostojne slovenske države.

Arhiv: Predlog Zakona o sežigalnicah odpadkov in napravah za sosežig odpadkov ruši skupni evropski pristop

Konec maja je bil v obravnavo in sprejem poslan predlog Zakona o sežigalnicah odpadkov in napravah za sosežig odpadkov. Gospodarska zbornica Slovenije opozarja, da predlog zakona ruši skupno politiko in pristop, ki na področju emisij iz industrijskih naprav v EU velja že skoraj 35 let in zajema cca 50.000 naprav. Z usmerjanjem zgolj na emisije v zrak iz nekaterih naprav namreč vzpostavlja parcialni pogled na okolje.

Arhiv: Pet izgubljenih mest na lestvici konkurenčnosti kot resno opozorilo

Slovenija je na IMD lestvici konkurenčnosti inštituta zdrsnila za pet mest, na 40. mesto med 64 državami. Svojo uvrstitev je poslabšala predvsem na področjih poslovne in vladne učinkovitosti ter pri infrastrukturi, medtem ko jo je izboljšala pri gospodarski uspešnost. Pri digitalizaciji v podjetjih so nujni odločnejši koraki in učinkovitejša zakonodaja. Na GZS tudi menimo, da je tako vajencev kot tujih usposobljenih strokovnjakov v podjetjih premalo in bi bilo potrebno, s ciljem dviga konkurenčnosti slovenskega gospodarstva, ta delež povečati.

Arhiv: P4D 2021 - SPODBUDE ZA DIGITALNO TRANSFORMACIJO MSP

Slovenski podjetniški sklad bo danes, 18. 6. 2021 objavil svež razpis P4D 2021 - Spodbude za digitalno transformacijo podjetij. Ne zamudite in pričnite takoj .

Arhivi