Novice


Arhiv: Stanje in poslovanje z različnimi državami

Kakšne razmere so v Nemčiji, kaj se dogaja na Hrvaškem … ? Oglejte si dnevno ažurirane informacije.

Arhiv: Potrdilo o obstoju višje sile

Gospodarska zbornica Slovenije je za svoje člane, katerih pogodbe s tujimi partnerji vsebujejo klavzulo, da se višja sila dokazuje s potrdilom GZS, pripravila potrdilo, ki potrjuje, da je Vlada Republike Slovenija sprejela Odredbo o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) na območju Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 19/20 z dne 13. 3. 2020). Potrdilo lahko služi kot dokaz, da je določen dogodek posledica višje sile zaradi COVID-19.

Arhiv: Kako uporabljati stavbe in preprečevati širjenje COVID-19 v delovnih okoljih

REHVA – Zveza evropskih združenj za ogrevanje, prezračevanje in klimatizacijo je na osnovi priporočil WHO pripravila in objavila napotke za delovanje in uporabo stavb v času širjenja virusa COVID-19. V nadaljevanju vam posredujemo povzetek.

Arhiv: Dopolnjena najpogostejša vprašanja glede sprejetega Odloka o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev

Vlada Republike Slovenije je zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 izdala odlok, s katerim začasno prepoveduje ponudbo ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije. Prepoved odloka bo veljala do njegovega preklica, za njegovo lažje razumevanje pa so pripravili nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov.

Arhiv: Aktualne novice za stanje in poslovanje s posameznimi državami

Kakšne so razmere v Nemčiji, v Franciji in Španiji? Kakšne pa v Avstriji, Švici, Madžarski? …

Arhiv: PRIPOROČILA UKREPOV ZA ZAJEZITEV COVID-19 V PODJETJU

Za obvladovanje izjemnih razmer, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, morajo podjetja sprejeti ukrepe za zagotavljanje varnosti zaposlenih pri opravljanju dela. Priporočila so pripravljena v sodelovanju z nekaterimi slovenskimi podjetji, ki so takšne ukrepe že vključila v spremenjene poslovne procese.

Arhiv: Potovanje serviserjev v Nemčijo

V vednost vam posredujemo odgovore Slovenske gospodarske zveze iz Celovca in Münchenskega konzulata glede potovanja serviserjev na relaciji SLOVENIJA-AVSTRIJA-NEMČIJA in izvedbe del v Nemčiji.

Arhiv: Posebna ponudba članov GZS

Oglejte si posebno ponudbo, ki so jo za vas pripravili člani GZS. Trenutno ponudba obsega brezplačna orodja za delo na daljavo in zaščitno opremo.

Arhiv: Informacija o zaščitnih maskah

Arhiv: Izjava za javnost- SI-CERT pripravil napotke za varno delo do doma

Na nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT se zavedajo, da je veliko podjetij in organizacij v kratkem času prešlo na delo od doma, posledično pa ta način dela lahko pomeni večjo izpostavljenost določenim tveganjem in zlorabam na splet. V prihajajočih tednih ne smemo pozabiti na varnost, saj spletni kriminalci še toliko bolj iščejo priložnost, kako lahko izkoristijo zmedo in nepričakovane dogodke in pričakujemo lahko še več poskusov družbenega inženiringa z namenom kraje gesel, okužb z izsiljevalskimi virusi in spletnih goljufij.

Arhivi