Novice


Arhiv: Potrdilo delodajalcu za potrebe prihajanja na delo v drugo občino

Objavljamo obrazec potrdila delodajalca, ki ga delavcu izda na podlagi Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS, za potrebe prihajanja na delo v drugo občino.

Arhiv: Odlog kreditnih obveznosti za obdobje 1 leta za vse kreditojemalce, prizadete zaradi Covid-19

29. marca je stopil v veljavo Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev (ZIUOPOK), ki določa interventni ukrep odloga plačila obveznosti iz kreditne pogodbe za preprečitev hujše gospodarske škode. Kreditojemalec (gospodarska družba, zadruga, društvo zavod, ustanova, nosilec kmetijskega gospodarstva, fizična oseba) lahko zaprosi, banka (ali hranilnica, podružnica tuje banke) pa mora odobriti odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe za obdobje 12 mesecev. To velja tako za glavnico kot za obresti, ki pa se v času odloga še vedno obračunavajo.

Arhiv: Poziv Gospodarskega kroga k upoštevanju pripomb gospodarstva

Gospodarski krog (Gospodarska zbornica Slovenije, SBC Klub slovenskih podjetnikov, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Britansko-slovenska gospodarska zbornica, AmCham Slovenija in Združenje Manager) je na Vlado RS in poslanske skupine v državnem zboru naslovil poziv glede upoštevanja pripomb gospodarstva v zvezi s t.i. protiKoronapaketom

Arhiv: GZS posredovala predloge amandmajev na #protiKoronapaket

Gospodarska zbornica Slovenije je na Vladi RS sprejeti Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo natančno preučila ter posredovala predloge amandmajev Državnemu zboru RS.

Arhiv: Informacije - poslovanje po državah

Arhiv: Webinar z Martino Anderlič in Ano Kovačič iz podjetja Tiko pro d.o.o. - Kako preko razpisov priti do sredstev

Kako preko razpisov priti do sredstev? Kako v trenutni situaciji preko razpisov priti do sredstev? Webinar bo v četrtek, 2. aprila 2020 od 11.00 do 11.45 ure.

Arhiv: Kako preživeti samo-izolacijo … in svet po njej … in ostati pozitiven

Samo-izolacijo in svet po njej boste veliko lažje sprejeli in preživeli tisti, ki ste in boste trenirali svoje možgane. Izkoristite priložnost in se udeležite webinarja z Nastjo Mulej o tem, kako vplivati na svojo inteligentnost, na svoje razmišljanje, svojo kreativnost, osredotočenost in celovitost!

Arhiv: Kako preko razpisov priti do sredstev

Vabimo vas, da se pridužite webinarju, kjer boste izvedeli kako v trenutni situaciji preko razpisov priti do sredstev?

Arhiv: Občina Miren-Kostanjevica seznanja javnost z Izhodišči za pripravo sprememb in dopolnitev OPPN za območje MI 56

Župan Občine Miren - Kostanjevica objavlja izhodišče za pripravo sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za območje enote urejanja prostora (EUP) MI 56 - Gospodarska cona ob obvoznici - zahod Miren.

Arhiv: Stanje in poslovanje z različnimi državami

Še vedno spremljamo in ažurno objavljamo dokument o razvoju dogodkov in okoliščinah za poslovanje v izbranih državah, partnericah Slovenije (27) in povezanih vsebinah (odzivi podjetij, sejmi). ... Oglejte si dnevno ažurirane informacije.

Arhivi