Novice


Arhiv: Možnost nabave zaščitnih sredstev

Spoštovani, glede na vaša povpraševanja objavljamo še informacijo, ki smo jo prejeli o možnosti nabave razkužil in zaščitnih mask. Za razkužila, rokavice in zaščitne maske se lahko obrnete k našemu članu, podjetju MEDIGO d.o.o. Zaščitne maske pričakujejo v petek, 27. marca 2020. Predlagamo, da jih kontaktirate na info@medigo.si.

Arhiv: Anketa GZS potrjuje: gospodarstvo nemudoma potrebuje nov paket interventne zakonodaje

93 odstotkov gospodarskih subjektov ima resne težave v poslovanju zaradi zmanjšanega povpraševanju tako na domačem trgu kot iz tujine, sprejetih ukrepov vlade, pretrganih dobaviteljskih verig. To je pokazala anketa, ki jo je GZS med gospodarskimi subjekti izvedla v prejšnjem tednu. Gospodarstvo potrebuje paket v vrednosti 2 do 4 mrd. evrov, da bi se preprečila globoka gospodarska in socialna kriza.

Arhiv: SPREMEMBA - ODPRTOST TRGOVIN Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

Vse akcije delodajalcev in sindikatov proti odprtosti trgovin do 20 ih so obrodile sadove. Posredujemo spodaj popravljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Za prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, se določi obratovalni čas od vsaj 8.00 ure (lahko tudi prej) in najmanj do 18.00 ure. Hkrati se določa tudi izjemo od sicer z odlokom določenega obratovalnega časa prodajaln z živili in kmetijskimi pridelki, in sicer za mikro in majhne družbe, samostojne podjetnike posameznike ter zadruge, ki bodo v skladu z odlokom lahko same določale obratovalni čas na podlagi njihove poslovne odločitve, kar je nujno zaradi organiziranja delovanja le-teh v okviru obstoječega kadra in običajnega obratovalnega časa.

Arhiv: Poslovni nasveti v času koronavirusa - WEBINARJI

Dnevi, ko se je življenje in s tem tudi gospodarstvo v veliki meri ustavilo, so lahko namenjeni marsičemu. Zagotovo se ukvarjate z vprašanji v zvezi s poslovanjem, prodajo, proizvodnjo, z bodočim razvojem dogodkov ... Predlagamo pa razmislek tudi o kakovosti komunikacije v vaših podjetjih, med vašimi zaposlenimi, o kakovosti komunikacije s poslovnimi partnerji, naročniki, strankami. V sodelovanju z Inštitutom Stopinje smo pripravili niz treh webinarjev, v katerih vas bo mag. Martin Lisec spodbudil k analizi in k aktivnemu načrtovanju vaše dejavnosti na področju poslovne komunikacije.

Arhiv: Sprejet zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov

Zakon uvaja možnost delnega povračila nadomestila plače v primeru začasnega čakanja na delo, povračilo celotnega nadomestila plače v primeru individualno odrejene karantene in odlog plačila prispevkov za samozaposlene. Navodila in obrazci bodo objavljeni na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje

Arhiv: Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

Podjetja lahko zaprosijo za odlog plačila davka, akontacije davka in davčnega odtegljaja (ne velja za prispevke za socialno varnost) za čas do dveh let, zaradi izgube sposobnosti pridobivanja prihodkov zaradi epidemije virusa COVID-19. V tem času ne tečejo obresti. Delodajalci, ki zaradi pandemije koronavirusa ne morejo zagotavljati dela vsaj 30 odstotkom zaposlenim hkrati, jih bodo lahko napotili na začasno čakanje na delo za največ 3 mesece. V času čakanja bodo prejemali 80 odstotkov nadomestila plače, pri čemer bodo delodajalci zagotovili 60 odstotkov tega plačila, država pa 40 odstotkov. Do 80 odstotkov nadomestila plače bodo upravičeni tudi delavci, ki bodo morali biti po odločbi ministra za zdravje v karanteni, bo pa v tem primeru plačilo v celoti krila država.

Arhiv: (01) 478 8512 - Posebna kontaktna številka MzI

Ministrstvo za infrastrukturo je vzpostavilo posebno kontaktno telefonsko številko, kjer lahko dobite informacije v zvezi z ukrepi Slovenije za zajezitev koronavirusa s področja infrastrukture. Gre za ukrepe, ki so povezani s pristojnostmi Ministrstva za infrastrukturo RS na področjih cestnega in železniškega prometa, zračnega, žičniškega in pomorskega prometa ter plovbe po celinskih vodah in na področju energetike.

Arhiv: Dnevni migranti iz Hrvaške

Dnevni prehod je možen z odločbo - dogovorom, da zaposleni v »samoizolaciji« opravlja pot: dom - mejni prehod- delodajalec in nazaj.

Arhiv: Čezmejni prevozi blaga in potnikov

Države v razmerah, kot so trenutno v Evropi, odločitve včasih sprejemajo tudi iz ure v uro. Določene objavljene informacije so izmenjane s predstavniki Združenj prevoznikov posameznih držav in so neuradne, bi pa naj veljale. Predstavljajo pa to, kar nam je aktualno znano.

Arhiv: Stanje in poslovanje z različnimi državami

Kakšne razmere so v Nemčiji, kaj se dogaja na Hrvaškem … ? Oglejte si dnevno ažurirane informacije.

Arhivi