Novice


Arhiv: GZS za skrajšanje izolacij in karanten

Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti: »Minister za zdravje je že nakazal skrajšanje karanten, kar pozdravljamo. Poleg tega pa je za nas pomembno tudi skrajšanje izolacije na pet dni, če lahko okužena oseba zatem predloži negativni test. Takšno skrajšanje bi omogočilo lažje načrtovanje in izvajanje delovnih procesov v podjetjih. Zavedam pa se, da je v vsakem primeru to odločitev, ki je v pristojnosti strokovnjakov in jo ti sprejemajo glede na dane razmere.«

Arhiv: Masters of Digital 2022 - Europe's Digital Moment

Digitalne tehnologije so bile ključnega pomena za odziv Evrope na krizo COVID. Tudi okrevanje bo digitalno, pri čemer bo Evropa vložila 150 milijard evrov naložb z ambicioznim nizom različnih pobud. Evropska unija si je postavila cilje za naslednje desetletje posodobiti naša podjetja, nadgraditi našo infrastrukturo in ponuditi priložnosti za usposabljanje državljanom. Vabljeni, da se pridružite najpomembnejši evropski konferenci o digitalni politiki, ki jo organizira Digital Europe, katerega član je tudi GZS - Združenje za informatiko in telekomunikacije.

Arhiv: Gospodarstvo potrebuje pomoč na področju stroškov energentov TAKOJ

Na petkovem Strateškem svetu za energetski prehod (SSEP) pri GZS je bila v ospredju še vedno nerešena problematika visokih cen energije za gospodarstvo, ki zaradi izrednih razmer pričakuje takojšnjo pomoč. Člani SSEP opozarjajo tudi na nujnost sprejemanja strateških odločitev na področju energetike, ki se v zadnjih letih prepogosto odlagajo na kasnejše obdobje, medtem pa Slovenija plačuje kazni in nenazadnje ostajamo povsem nezavarovani pred razsežnostmi vseevropske energetske krize, ki smo ji priča.

Arhiv: EU Business Talks, 25. januar 2022_Slovenija

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 25. januarja 2022 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Gregor Vodlan, direktor profitnega centra HELIOS REFINISH, član skupine KANSAI HELIOS, in del KANSAI GROUP (osmega največjega proizvajalca barv na svetu). Helios Refinish nagovarja poprodajni trg za OEM (popravilo osebnih in gospodarskih vozil), njihovi kupci so lokalni distributerji avto-reparatur in dodatkov za ličarske delavnice. Podjetje ima lasten R&D center ter trenutno izvaža v 64 držav po svetu. Ves čas odpirajo nove trge in bodo v bližnji prihodnosti izvažali na 100 različnih trgov.

Arhiv: GZS praznuje 171. let

GZS letos praznuje 171 let svojega obstoja. Naša zgodovina se je začela 12. januarja 1851, ko je v Ljubljani pričela delovati prva čez-sektorska gospodarska zbornica na Slovenskem, ustanovljena po odloku Franca Jožefa v okviru Avstrijskega cesarstva.

Arhiv: Licence za mednarodne prevoze blaga s kombiji

V skladu z evropsko Uredbo 2020/1055 bo od 21. maja 2022 za prevoz blaga z vozili ali s kombinacijo vozil, katerih največja dovoljena masa naloženega vozila presega 2,5 tone, potrebna licenca. Do takrat je licenca obvezna le za vozila, težja od 3,5 tone.

Arhiv: Delodajalske organizacije ponovno podprle predlog Zakona o dohodnini

GZS, TZS, OZS, ZDS in ZDOPS so na Državni zbor RS naslovile podporo predlogu Zakona o dohodnini, ki naj bi bil obravnavan v DZ še v januarju.

Arhiv: Celosten prenos družinskega podjetja na naslednike_on-line predavanje

Predavanje je namenjeno ozaveščanju podjetnikov o problematiki prenosa družinskega podjetja. Zelo konkretno in skozi primere boste spoznali, na kaj vse je potrebno biti pozoren pred in med samim prenosom družinskega posla na naslednike.

Arhiv: 16. Vrh slovenskega gospodarstva prestavljen na 23. marec 2022

V luči alarmantnega števila okužb s koronavirusom v Sloveniji smo se na Gospodarski zbornici Slovenije odločili, da Vrh slovenskega gospodarstva, ki je bil prvotno načrtovan 29. novembra 2021, PRESTAVIMO na kasnejši datum, in sicer na 23. marec 2022. Vrh slovenskega gospodarstva bo posvečen horizontom prihodnosti. Gospodarstveniki bodo razpravljali o nujno potrebnih ukrepih na štirih ključnih področjih kratkoročnega in srednjeročnega razvoja Slovenije.

Arhiv: FURS: Zakon o spremembah in dopolnitvah ZDDV-1

Obveščamo vas, da je bil dne 7. 1. 2022 v Uradnem listu RS, št. 3/22 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost – ZDDV-1M. Spremembe začnejo veljati 22. januarja 2022.

Arhivi