Novice


Arhiv: Dnevi cepljenja med 13. in 15. januarjem

Časovnice in lokacije, kje se je možno cepiti, bodo objavljene v lokalnih okoljih oziroma lokalnih medijih. Pri odločitvi za cepljenje je ključnega pomena predvsem zaupanje v varnost in učinkovitost cepiv. Zato so strokovnjaki s področja medicine, virologije, farmacije in cepiv pripravili odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi s cepljenjem in cepivi proti covid-19.

Arhiv: 8 ključnih poslovnih trendov v letu 2022

Organizacije se danes soočajo z velikimi globalnimi premiki in izzivi, kot so podnebne spremembe ter spreminjanje politične in gospodarske moči, ki se jim morajo ustrezno prilagoditi. Na portalu forbes.com smo našli osem ključnih trendov, ki bodo v letu 2022 organizacijam pomagali, da prilagodijo svoje poslovanje hitro se spreminjajočemu svetu.

Arhiv: Dvig minimalne plače za skoraj 5 % pomeni veliko dodatno obremenitev gospodarstva

Predlagan dvig minimalne bruto plače za 4,9 % je v luči izjemnega dviga cen energentov in surovin še posebej velik izziv za številna podjetja iz energetsko intenzivnih dejavnosti in malega gospodarstva. GZS predlaga sprejem delne subvencije dviga in spremembo osnove za obračun socialnih prispevkov.

Arhiv: EU Business Talks, 18. januar 2022_Nizozemska

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 18. januarja 2022 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratna gostja bo Andrea Meddel, lastnica podjetja DURF Financial Planners iz mesta Amersfoort na Nizozemskem. Podjetje svetuje delodajalcem o finančnem (upokojenskem) načrtu svojih zaposlenih. Istočasno za podjetnike in posameznike izvaja storitve finančnega coachinga in odgovarja na izzive kompleksnih finančnih vprašanj.

Arhiv: GZS zadovoljna s posvetom z vlado

»Posvet pri predsedniku Vlade RS pomeni premik v pozitivni smeri pri iskanju rešitve pereče problematike visokih cen energentov,« je dejal predsednik GZS Tibor Šimonka po četrtkovem posvetu na Brdu, kjer je predsednik Vlade RS potrdil, da bo Vlada zagotovila pomoč najbolj ogroženim podjetjem zaradi izjemnega dviga stroškov energije.

Arhiv: V veljavi #PKP10

Državni zbor Republike Slovenije je na izredni seji 27. decembra 2021 sprejel Zakon o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic COVID-19, ki podaljšuje nekatere ukrepe iz dosedanjih protikoronskih zakonov ter prinaša nove.

Arhiv: Umetna inteligenca in pametni roboti kot nova paradigma malih in srednje velikih podjetij 2022 Kick-off Webinar

Spoznajte izjemne priložnosti za povečanje produktivnosti, fleksibilnosti in stroškovne učinkovitosti, ki jih danes tudi malim in srednje velikim proizvodnim podjetjem omogočata umetna inteligenca in napredna industrijska robotika. Strokovnjaki iz prakse bodo predstavili konkretne korake, izzive in napotke za uspešno digitalno transformacijo proizvodnih podjetij, predvsem z uvajanjem rešitev umetne inteligence in napredne industrijske robotike. Nove priložnosti prinaša tudi Načrt za okrevanje in odpornost, ki predvideva 56,5 mio EUR za sofinanciranje naložb v digitalno transformacijo gospodarstva.

Arhiv: 5 namigov, kako vztrajati pri novoletnih zaobljubah

Novo leto je vedno odlična priložnost, da si zastavite nove cilje in spremenite svoj življenjski slog na bolje. Novoletne zaobljube se lahko zelo razlikujejo, a pri vseh gre za to, da dosežete nekaj, kar bo pozitivno vplivalo na vaše življenje. Na portalu cignaglobal.com smo našli 5 namigov, s pomočjo katerih se boste lažje držali svojih novoletnih zaobljub.

Arhiv: Hitri poslovni nasveti

V predprazničnem času smo pripravili 15 hitrih nasvetov, ki jih lahko izkoristite pri svojem poslovanju. V kolikor ste jih v vaših e-poštnih predalih spregledali, vas vabimo, da si jih ogledate sedaj.

Arhiv: Gospodarstvo svari pred zaustavitvijo proizvodnje - kako in kdaj bo ukrepala država?

Vse več podjetij opozarja na nevzdržne razmere na trgu električne energije, ki so brez precedensa. Izredno povišanje cen vpliva ne le na poslovanje velikih energetsko intenzivnih proizvodnih podjetij, ampak na vse gospodarstvo, vključno z malimi in srednjimi podjetji. »Cena električne energije, ki na slovenskem trgu dosega več kot 400 evrov na MWh, je med najvišjimi v Evropi,« je opozoril generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti in dodal, da »gospodarstveniki s terena sporočajo, da cene električne energije za dobavo v letu 2022 trenutno dejansko dosegajo tudi do šestkratne vrednosti cen iz leta 2021. Vse več podjetij se sooča z razmišljanji o začasni zaustavitvi proizvodnje.«

Arhivi