Novice


Arhiv: Nastopil je čas za izpolnitev obljub

Arhiv: Seminar Intrastat

Arhiv: Finančne spodbude za podjetja – slovenska in evropska sredstva

V aprilu so različna ministrstva že objavila nekaj razpisov, ki podjetjem zagotavljajo nepovratna sredstva iz slovenskih in evropskih virov. V okviru sredstev Evropske kohezijske politike pa v okviru programskega obdobja 2021 – 2027 letos pričakujemo še razpise v skupni višini 600 milijonov evrov.

Arhiv: Majska ponudba član-članu

Spoštovani, člani GZS so za vas v mesecu maju pripravili posebne ponudbe.

Arhiv: Delavnica "NEKI ZA ZDRAVJE"

Gospodarska zbornica Slovenije, Sekcija za fitnes, rekreacijo in regeneracijo (SFRR) v sodelovanju s članskimi pojdetji SFRR in Fakulteto za šport za Slovenski podjetniški sklad izvaja delavnice za zaposlene na temo preventivnih programov za varovanje zdravja pri delu ter spodbujanja zdravega življenjskega sloga.

Arhiv: Sprejem treh zakonov na 9. seji Državnega zbora, 17. aprila 2023

Obveščamo vas, da je Državni zbor na 9. redni seji (17. april do 21. aprila 2023) sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o tujcih, Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o ukrepih za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo (ZUOKPOE-A) in Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o upravnem sporu (ZUS-1C).

Arhiv: Podpisan zgodovinski dogovor med gospodarstvom, znanostjo in politiko

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Koordinacija samostojnih raziskovalnih inštitutov Slovenije (KOsRIS), Rektorska konferenca Republike Slovenije (RKRS) in Vlada Republike Slovenije so v torek slovesno podpisale zgodovinski dogovor o strateškem sodelovanju in usklajenem naslavljanju »doline smrti« na področju tehnološkega razvoja in inovacij s ciljem doseganja višje kakovosti življenja državljank in državljanov, okoljske vzdržnosti ter visoke dodane vrednosti.

Arhiv: OKROŽNICA PRAVNE SLUŽBE: Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju (ZFPPIPP) - pripombe do 9. 5. 2023

Obveščamo vas, da je bil dne 21. aprila 2023 v Državni zbor vložen Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju (v nadaljevanju: Predlog ZFPPIPP). Namen sprememb in dopolnitev je uskladitev z odločitvami Ustavnega sodišča Republike Slovenije in prenesti Direktivo EU o prestrukturiranju in insolventnosti v slovenski pravni red. Vabimo vas, da podate vaše pripombe in predloge k predlogom! Rok: 9. maj 2023.

Arhiv: OKROŽNICA PRAVNE SLUŽBE: Predlog resolucije o Nacionalnem programu varstva potrošnikov 2023- 2028, pripombe do 10. maja 2023

Obveščamo vas, da GZS sodeluje v delovni skupini za pripravo Resolucije o Nacionalnem programu varstva potrošnikov 2023- 2028 v okviru pristojnega ministrstva (MGTŠ). V luči nedavno sprejetega novega Zakona o varstvu potrošnikov, ki za podjetja prinaša veliko sprememb in novosti, predvsem na področju uveljavljanja pravic potrošnikov iz naslova garancij in neskladnosti blaga ocenjujemo, da GZS tudi v okviru priprave nove strategije varstva potrošnikov za petletno obdobje aktivno sodeluje s svojimi predlogi in pripombami glede na dosedanje izkušnje podjetij v praksi. Vabimo vas k podaji pripomb.

Arhiv: Investiranje in poslovanje v Srbiji

GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in Srbsko slovenskim poslovnim klubom Slovenija organizira tradicionalno predstavitev pogojev investiranja ter investicijskih in poslovnih priložnosti v izbranih srbskih mestih in občinah, »Investiranje in poslovanje v Srbiji«. Predstavitev z dvostranskimi pogovori bo v dvorani A na GZS, v četrtek, 11. maja 2023 ob 9.00. uri. Kotizacije ni.

Arhivi