Novice


Arhiv: 16. junij: Otvoritev virtualne razstave FUTURE CIRCLES s prenosom okrogle mize Kako naprej s krožnim gospodarstvom?

Krožno gospodarstvo sodi med prioritetne koncepte delovanja evropskega in slovenskega gospodarstva. Evropska komisija kot Slovenija vlagata velike napore v pospeševanje krožnega gospodarstva in omogočata finančne spodbude, rezultat katerih je tudi strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo – Mreže za prehod v krožno gospodarstvo (SRIP - Krožno gospodarstvo). To predstavlja stičišče poslovnih in drugih subjektov na tem področju. Okrogla miza bo potekala v živo iz studia GZS, sledila bo otvoritev - tokrat premierne - virtualne razstave FUTURE CIRCLES, ki bo prikazala dosežke slovenske industrije in institucij znanja na področju krožnega gospodarstva.

Arhiv: Skrajšani polni delovni čas – katere korake morate izvesti?

Pravna služba GZS je pripravila celotno zaporedje korakov, ki jih morate izvesti, če želite izkoristiti ukrep po #PKP3 - delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa. Časovnica z dodatnimi pojasnili in podrobnejšim opisom postopka je objavljena na spletni strani GZS.

Arhiv: Obvestilo o nameri - ustanovitev in izvolitev organov Sekcije ponudnikov turističnih storitev organizirali v torek, 7. julija 2020 ob 10.30 na GZS SPGZ, Sedejeva 2a, Nova Gorica

Ponudnike turističnih storitev, člane SPGZ, obveščamo, da načrtujemo ustanovitev in izvolitev organov Sekcije ponudnikov turističnih storitev v torek, 7. julija 2020 ob 10.30 na sedežu GZS Severno primorske gospodarske zbornice, Nova Gorica, Sedejeva 2a. Vabilo prejmete v kratkem.

Arhiv: Webinar: Delo od doma pod drobnogledom

V času epidemije koronavirusa je delo od doma od blizu spoznal marsikateri delodajalec in skoraj vsak zaposleni. Po eni strani ta oblika dela ponuja veliko možnosti, po drugi pa skriva še veliko neodgovorjenih vprašanj in pred marsikatere delodajalce in delavce postavlja ovire za izvajanje.

Arhiv: Webinar: #PKP3 – najpogostejša vprašanja in odgovori

V Uradnem listu RS je bil 29. maja 2020 objavljen Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE), ki med drugim vsebuje tudi: • ukrep delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa in • ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo, ki ga bo mogoče koristi še v mesecu juniju 2020.

Arhiv: Brezplačno usposabljanje programa SOLIDWORKS - osnove

V okviru projekta Munera 3, imate možnost vključitve v brezplačno usposabljanje programa SOLIDWORKS - osnove.

Arhiv: Pomoč osebam pred izgubo zaposlitve - SPIN

SPIN je program vključevanje oseb, ki so pred izgubo zaposlitve (so že v procesu odpuščanja) oziroma je njihova zaposlitev ogrožena. Delodajalci imate možnost, da v program vključite tudi vaše zaposlene.

Arhiv: 3. junij ob 12.30: E-pogovor med gospodarstvom in državo: GOSPODARSTVO MED IN PO EPIDEMIJI

Šok, ki smo ga doživeli z epidemijo koronavirusa, je bil izjemen. Vlada RS se je odzvala s pripravo protikriznih paketov, opredeljenih z interventno zakonodajo. Gospodarstvo je terjalo ukrepe, ki bi zagotovili predvsem razbremenitev stroškov dela, zadostno likvidnost in možnost nadaljevanja poslovanja povsod, kjer je bilo mogoče zagotoviti ustrezne varnostne in preventivne ukrepe. Kako se je na to odzvala Vlada RS? Kako sprejete ukrepe ocenjuje gospodarstvo in kaj še pogreša? Kako ponovno zagnati gospodarstvo? O teh in podobnih vprašanjih bosta spregovorila gospodarski minister Zdravko Počivalšek in predsednik GZS Boštjan Gorjup.

Arhiv: Največja rast trošenja države v 12 letih

Slovenski BDP se je v prvem četrtletju 2020 medletno skrčil za 2,3 %, kar je bilo manj od naših pričakovanj (-3 %). K ublažitvi padca so prispevali (1) večje trošenje države (+5,8 %, najvišja rast po letu 2008), (2) pozitiven prispevek menjave s tujino (padec izvoza pri 1,6 % je bil nižji od padca uvoza za 2,5 %), (3) povečanje zalog, ki je bilo posledica večjega uvoza surovin in polizdelkov zaradi pričakovane otežkočene dobave blaga v prihodnjih mesecih ter interventnega povečanja državnih zalog ter (4) koledarski učinek, saj je več delovnih dni v 1. četrtletju 2020 ublažilo padec kar za 1,1 odstotno točko.

Arhiv: 12 nasvetov za uspešno timsko delo

V času, ko se zaposleni večinoma znova vračajo na svoja delovna mesta v podjetja in organizacije, morda ne bo odveč, da se spomnimo, kako pomembno je skupno delo in sodelovanje v timu. Povzemamo 12 nasvetov za uspešno timsko delo.

Arhivi