Novice


Arhiv: Objavljen Razpis za Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2022

Gospodarska zbornica je 1. 9. 2022 objavila razpis za Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2022. Nagrado podeljuje GZS že od leta 1968 za izjemne dosežke trajnejšega pomena pri uresničevanju poslovnih in razvojnih ciljev, ki odločilno vplivajo na splošni ugled gospodarskih subjektov.

Arhiv: Trgovanje s TGP: Naša podjetja pričakujejo enake kriterije državne pomoči kot jih imajo tuji konkurenti

GZS že vse od leta 2019 opozarja na nujnost sprejetja Uredbe o nadomestilu posrednih stroškov emisij za toplogredne pline, ki kljub obljubam preteklih vlad še ni sprejeta. Ko je aktualna Vlada dala predlog uredbe v javno obravnavo, je GZS oblikovala pripombe in pričakuje, da bodo upoštevane, saj sledijo smernicam EU za tovrstno državno pomoč in praksi drugih držav. Tako bi naša podjetja z 9-letno zamudo končno dobila možnost povračila sredstev, ki jih morajo vlagati v nove tehnologije za zmanjšanje CO2.

Arhiv: Dan inovativnosti

Gospodarska zbornica Slovenije bo letos že 20-ič podelila nacionalna priznanja GZS za najboljše inovacije. Slovesna podelitev bo ob 17. uri. V sodelovanju s Kompetenčnim centrom za design management (KCDM 3.0) v dopoldanskem času pripravljamo tudi strokovno konferenco o vlogi kreativnosti in inovativnosti pri iskanju odgovorov in rešitev na vprašanja, s katerimi se soočamo kot podjetja, zaposlovalci in družba. Konferenca se bo začela ob 9. uri.

Arhiv: Srečanje gospodarstva in politike: gospodarstveniki pričakovali več

Predstavniki gospodarstva so na današnjem srečanju s predsednikom Vlade RS dr. Robertom Golobom in pristojnimi ministri razpravljali o trenutno največjem izzivu za slovensko gospodarstvo - energetski draginji in dobavi energentov, ki pod vprašaj postavlja nemoteno poslovanje precejšnjega števila slovenskih podjetij. Gospodarska zbornica Slovenije je predstavila dvanajst nujnih ukrepov, med katerimi so ključni trije: takojšnja uvedba kapice na ceno energentov, uvedba kapice na cene energentov na evropski ravni vključno z odpravo odvisnosti cene električne energije od cene zemeljskega plina ter uvedba začasnih ukrepov za ohranitev delovnih mest. Dogodek je organizirala GZS ob sodelovanju OZS, TZS, ZDS in ZDOPS.

Arhiv: Nove ponudbe Član Članu

Spoštovani, člani GZS so pripravili posebne jesenske ponudbe. Z veseljem predstavimo tudi vašo ponudbo.

Arhiv: Štipenditorji morajo skladu poročati o podeljenih štipendijah za šolsko oziroma študijsko leto 2022/2023

Vsi štipenditorji v Sloveniji, ki podeljujejo štipendije po drugih predpisih in ne po Zakonu o štipendiranju, morajo skladu vsako leto redno poročati o vseh štipendijah, ki jih izplačujejo. To lahko storijo od 1. 9. 2022. Zakonski rok za poročanje za šolsko oziroma študijsko leto 2022/2023 pa je najkasneje do 31. decembra 2022.

Arhiv: Davčno finančni regijski dan

Štajerska gospodarska zbornica v okviru Regijskega sveta za davčno in finančno področje letos prvič organizira celodnevni dogodek. Člani Severnoprimorske gospodarske zbornice imate enake ugodnosti pri prijavi kot člani ŠGZ.

Arhiv: STROKOVNO IN DRUŽABNO

Ekipa GZS SPGZ je s člani komisije za inovacije severnoprimorske regije obiskala podjetje HIDRIA d.o.o., kjer so predstavili svoj model inovativnosti.

Arhiv: Alternativni viri financiranja – inovativna pot do cilja

Inflacija je tu in z njo tudi višanje obrestnih mer. Marsikaterega podjetnika skrbi, kako bo prišel do virov financiranja za poslovanje svojega podjetja. Do sedaj je bilo relativno preprosto. Pogoji za pridobitev kreditov se bodo zaostrili. Oborožite se z znanjem, kako izboljšati likvidnost podjetja in kako rasti še naprej, tako s pomočjo bank kot s pomočjo alternativnih virov financiranja. V zadnjih letih se je pojavilo veliko možnosti alternativnih virov financiranja. Izbrani strokovnjaki bodo predstavili ta širok spekter možnosti na enem mestu. Z nami lahko preverite, kaj vse je na voljo, da boste lahko za svoje podjetje izbrali najboljše. Spoznajte načine alternativnega financiranja in razširite spekter možnosti za rast vašega podjetja.

Arhiv: Skupaj za Kras

Akcija Skupaj za Kras ni povezala le vseh nas ter slovenskih in evropskih gasilcev, ampak tudi mnogo športnikov, umetnikov, glasbenikov, vinarjev in oblikovalcev, ki so za dobrodelno dražbo podarili izdelke, na katere so posebej ponosni. Vabimo vas, da izberete predmet, ki vas bo navdušil in v primeru uspešne licitacije ostal v trajen spomin na vaš prispevek k obnovi pogorelega Krasa.

Arhivi