Novice


Arhiv: Cestni prevozniki si želijo predvsem hitrejšega zaposlovanja tujcev

Združenje za promet pri GZS je, skupaj s Sekcijo za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in pod okriljem Ministrstva za infrastrukturo, v petek organiziralo strateško nacionalno konferenco z naslovom Trajnostni razvoj cestnega prometa. Namen konference je bil spodbuditi dialog med deležniki, predvsem med prevozniškimi podjetji in državo, ki mora posledično oblikovati strategijo in politike, ki bodo podlaga, da bi cestni promet v Sloveniji dejansko postal trajnosten in konkurenčen.

Arhiv: Izšla revija Discover Slovenia – JV Evropa

V posebni izdaji revije Discover Slovenia, namenjeni trgu Jugovzhodne Evrope, največ pozornosti namenjamo medsebojnim odnosom in gospodarskemu sodelovanju. Slovenska podjetja, ki so prisotna na trgih Jugovzhodne Evrope, načrtujejo nadaljnje investicije, saj je priložnosti veliko. Za Slovenijo je strateško pomembno, da države Zahodnega Balkana čim prej postanejo članice EU, zato bi morali vzpostaviti nov model, po katerem bi v prvi fazi razvili skupno gospodarsko-ekonomsko cono, pravi Tine Kračun. Objavljamo pa tudi intervju z lastnikom in soustanoviteljem podjetja Dewesoft, Andrejem Orožnom.

Arhiv: GZS proti obvezni božičnici

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec je na enem izmed dogodkov dejal, da so »… na ministrstvu predlagali, da se uvede obvezna božičnica. To pomeni dodaten regres, kar pomeni, da se zaposlenim, če bo to sprejeto to zimo, izplača regres v znesku minimalne plače, ki ga bodo porabili za to da bodo lažje prebrodili draginjo.« Na GZS konkretnega predloga še nismo prejeli, zato podrobnosti ne moremo komentirati. Menimo pa, da je zakonska ali kakršna koli pravna obveznost izplačila nagrade za poslovno uspešnost, t. i. »božičnice«, ki bi izhajala na podlagi sklenjenega delovnega razmerja, nesprejemljiva. Takšne rešitve tudi primerljive države ne poznajo. Zavoljo tega takšnega predloga na GZS ne podpiramo.

Arhiv: Uspešno izvedena delavnica LESARSTVO KOT PRILOŽNOST

Na GZS SPGZ smo uspešno izvedli delavnica LESARSTVO KOT PRILOŽNOST. Na delavnici so nam predstavniki štirih podjetij lesne branže približali svoje uspešne poslovne zgodbe, ki so lahko izziv za vse tiste, ki iščejo nove priložnosti za zaposlitev. Odzivi udeležencev so bili zelo pozitivni, kar kaže na to, da bomo delavnice s podobno tematiko še organizirali.

Arhiv: Za družbo GOSTOL TST d.d. letos jubilejno leto

Za družbo Gostol TST d.d. je letos jubilejno leto, saj praznujejo 75 let od ustanovitve Gostola v Novi Gorici, od katerega so se osamosvojili pred 30 leti, pred 20 leti so registrirali lastno blagovno znamko in pred 10 leti razvili novo ir sm@rt turbino. Večkratni prejemnik priznanj za najboljše inovacije v regiji in vodilni dobavitelj peskalnih strojev v Sloveniji. Izjemno razvojno usmerjeni, inovativni, družbeno odgovorni in zato uspešni in prepoznani doma in v tujini.

Arhiv: Novosti pri poslovanju z Italijo in Forum Agenti Milano 2022

Iščete poslovne priložnosti v Italiji? Vabimo vas na poslovni dogodek, na katerem bomo predstavili Novosti pri poslovanju z Italijo in FORUM AGENTI Milano 2022.

Arhiv: Za večje vključevanje podjetij v CERN

Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti in minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič sta podpisala pogodbo o sodelovanju, s katero GZS aktivno pristopa k osveščanju slovenskega gospodarstva o priložnostih za sodelovanje s CERN in postaja osrčje sistema za sodelovanje gospodarstva z velikimi raziskovalnimi infrastrukturami.

Arhiv: GZS o nujnih ukrepih na področju zdravstva

GZS je Ministrstvu za zdravje posredovala konkretne predloge dopolnitve in sprememb Predloga nujnih ukrepov za interventni zakon za zajezitev širjenja in blaženje posledic epidemije COVID-19.

Arhiv: PONOVLJENI RAZPIS - Javno zbiranje ponudb za oddajo poslovnega prostora v najem na Kanalskem Vrhu

Obveščamo vas o ponovljenem razpisu Občine Kanal ob Soči - Javno zbiranje ponudb za oddajo poslovnega prostora v najem na Kanalskem Vrhu.

Arhiv: Na vladi potrjen interventni zakon prinaša nekaj dobrih rešitev

Vlada RS je na svoji zadnji seji potrdila Zakon o ukrepih za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo. Na GZS smo pozdravili nekatere določbe tega zakona, hkrati pa opozorili, da se problemi vseskozi rešujejo preveč parcialno. Potrebujemo sočasno sprejetje več ukrepov, ki sistemsko naslavljajo različne težave in jih rešujejo strateško, komplementarno, s pogledom v prihodnost; predvsem pa tudi hitro in učinkovito.

Arhivi