Zapri

Novice


Arhiv: Nadzor izvoza blaga z dvojno rabo

Blago z dvojno rabo pomeni določene tehnologije in izdelke, ki jih lahko uporabljamo v civilne in hkrati vojaške namene. Da bi razrešili morebitne dvome, ki se pojavljajo v primeru izvoza blaga z dvojno rabo, vas 25.11.2020 med 10:00 in 12:00 vljudno vabimo na spletni seminar na katerem bomo v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija, poskušali najti odgovore na vaša vprašanja.

Arhiv: Sestanki s Kitajskimi podjetji

Potem, ko je sejem China Brand Fair (*) potekal kar nekaj let v Budimpešti in se ga je vedno udeležilo veliko slovenskih obiskovalcev in razstavljavcev, bo letos sejem potekal v on-line obliki med 23. in 27. novembrom 2020. Organizatorji obljubljajo udeležbo okoli 100 kitajskih podjetij – ponudnikov izdelkov, komponent, industrijske opreme, surovin, idr., ki bodo na razpolago za individualne razgovore.

Arhiv: Aktualne informacije o vstopu v Bavarsko in Baden-Württemberg

Od nedelje, 8. 11. 2020, veljajo novosti glede vstopa oseb v Nemčijo po predhodnem bivanju na območju, ki je na listi t.i. rizičnih območij Robert-Koch-inštituta.

Arhiv: Vabimo vas na Dan inovativnosti 2020

Vabimo vas na Dan inovativnosti 2020, 30. novembra od 10. ure dalje. Tokrat bo Dan inovativnosti potekal v digitalni različici in angleškem jeziku.

Arhiv: Sporočilo medijem: Manj kot odstotek zaposlenih v podjetjih odsotnih zaradi okužbe s covid-19

V slovenskem gospodarstvu z zaskrbljenostjo spremljamo podatke o širjenju obolelih s koronavirusom. Vendar pa ocenjujemo, da bi bilo zapiranje gospodarstva neutemeljeno in tudi neustrezno. Na podlagi podatkov s terena, ki smo jih zbrali na GZS, za takšen ukrep tudi ni utemeljenih razlogov. Apeliramo na sprejemanje razumnih odločitev, ki ne bodo ogrozile obstoja številnih delovnih mest in podjetij ter s tem davčnih prilivov v javne blagajne in proračun RS.

Arhiv: Brezplačno spletno predavanje: Uspešen prenos družinskega podjetja na naslednike

Inštitutu MOST organizira v četrtek 26.11.2020 od 11h do 12h brezplačno online/spletno predavanje na temo: Uspešen prenos družinskega podjetja na naslednike. Tematika predavanja: • 7 korakov za dolgoročno uspešen prenos družinskega podjetja na naslednike. • Kako formirati celovit in pravičen družinski dogovor za dolgoročno uspešnost posla. • Kako formirati družinsko ustavo, da bodo zadovoljni vsi člani družine. • Prenos s.p. na d.o.o. ali drug s.p. – kaj vse je pri tem potrebno upoštevati.

Arhiv: Trije namigi za upravljanje tima pri delu na daljavo

Številna podjetja v svetu, pa tudi pri nas, se v času koronavirusa odločajo za delo na daljavo, saj s tem varujejo zaposlene in preprečujejo morebitno širjenje okužb. S spletne strani forbes.com podajamo nekaj namigov za še uspešnejše upravljanje tima pri delu na daljavo.

Arhiv: TIKO PRO Event leta: Kje bodo sredstva 2021-2027?

Na online dogodku, katerega partner je tudi GZS, bodo 25. novembra ob 9. uri predstavniki SVRK ter MGRT povedali vse informacije o nepovratnih sredstvih za naslednjo finančno perspektivo (2021 – 2027).

Arhiv: Nepremičninski posredniki ponovno povsem spregledani

Na Združenju družb za nepremičninsko posredovanje, ki deluje v okviru GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami, so izrazili ogorčenje, da so bili tudi v tokratnem paketu sproščanj ukrepov povsem spregledani, čeprav je vlada sprostila številne druge dejavnosti, med katerimi so nekatere za širitev virusa bistveno bolj tvegane kot storitve, ki jih opravljajo nepremičninski posredniki.

Arhiv: Dobre prakse podjetij - reševanje problema okužb zaposlenih s covid-19

Na petkovem webinarju je bil prikazan primer podjetja Pivka, kjer so zelo uspešno zajezili izbruh koronavirusa. Pokazalo se je, da je mogoče s proaktivnim pristopom tak izbruh relativno hitro zajeziti. Za to je seveda nujno tudi sodelovanje vseh vpletenih.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.