Mediji

Arhiv: Industrija sejmov in srečanj več kot 14 mesecev ni poslovala!

Panogo industrije sejmov in srečanj je epidemija covida-19 izjemno prizadela. Skupaj z organizatorji so prizadeti tudi vsi, ki pri prireditvah sodelujejo (od tistih, ki gradijo odre, stojnice, šotore, koncertne strehe, tribune do tistih, ki pokrivajo zvok, luč, video, pohištveno opremo, scenografijo, dekorja, aranžerjev, catering itn.).

Zaradi prepovedi oziroma omejitev, vezanih na pandemijo covida-19, panoga od srede marca 2020 do vključno meseca maja 2021 ni poslovala. To pomeni več kot 14 mesecev! Poslovanje teh podjetij je tudi po koncu uradne prepovedi zelo omejeno, zlasti v segmentu javnih prireditev, ne glede na to, kakšna je nevarnost za prenos okužb na teh prireditvah v primerjavi z drugimi, s predpisi manj omejenimi dejavnostmi.

Podjetja iz dejavnosti industrije sejmov in srečanj beležijo v povprečju 61-odstotni padec prometa ter predvidevajo 63-odstotni padec prometa v letu 2021 glede na leto 2019 (podatki izhajajo iz ankete, izvedene novembra 2021 med člani GZS - ZISS, čigar prihodki iz dejavnosti sejmov in srečanj so večji kot 70 %).

Celotna informacija za novinarje

Video posnetek novinarske konference

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.