Mediji

Arhiv: GZS zadovoljna z včerajšnjim posvetom z vlado

»Posvet pri predsedniku Vlade pomeni premik v pozitivni smeri pri iskanju rešitve pereče problematike visokih cen energentov,« pravi predsednik GZS Tibor Šimonka po včerajšnjem posvetu na Brdu, kjer je predsednik Vlade potrdil, da bo Vlada zagotovila pomoč najbolj ogroženim podjetjem zaradi izjemnega dviga stroškov energije.

GZS in OZS sta se zavezali k optimizaciji predloga sheme pomoči, ki jo je pripravila GZS oktobra lani. Na posvetu se je potrdilo, da podobno kot v drugih državah EU, vsi domači deležniki želijo sodelovati pri oblikovanju praktičnih rešitev, ki bi omogočale gospodarstvu prebroditi trenutno nastalo situacijo na področju energentov brez zaustavljanja proizvodnje.  

Predsednik GZS Tibor Šimonka je ob tem izrazil zadovoljstvo, da se vlada zaveda nujnosti zagotovitve nemotenih delovnih procesov v podjetjih ob porastu okužb. To je tudi ena od zadev, zaradi katerih je gospodarstvo zaskrbljeno, saj obstaja po eni strani bojazen, da bi zaradi naraščanja števila okuženih oseb in tistih v karanteni bila primorala omejiti svoje poslovne procesi, po drugi pa, da bi vlada ponovno z ukrepi dodatno omejila delovanje države. Za gospodarstvo to po besedah Šimonke ni sprejemljivo. Zahteva čim bolj nemoteno poslovanje, saj je to v danih razmerah že tako oteženo. Zato, kot poudarja predsednik GZS, "želimo tudi z naše strani prispevati k temu, da bi dosegli čim višjo precepljenost v državi. Če bo treba sprejemati kakšne dodatne ukrepe, bomo vedno podprli to, kar bo zagovarjala stroka."

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.