Mediji

Skupščina GZS potrdila Letno poročilo GZS

Na današnji seji Skupščine GZS so člani obravnavali tekoče aktivnosti zbornice ter sprejeli Letno poročilo GZS za leto 2021.

Predsednik GZS Tibor Šimonka je preteklo leto označil kot izredno zahtevno, hkrati pa izrazil bojazen, da bo letošnje verjetno še bolj turbulentno. Ob tem kadre, tudi v zbornici, vidi kot »garant, da smo lahko pozitivni tudi v nepredvidljivih okoliščinah, ki nas še čakajo

Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti je ob predstavitvi Letnega poročila GZS 2021 med ključnimi vsebinami naštel podaljšanje in uveljavitev dodatnih protikoronskih ukrepov, uvedbo ukrepov za blaženje posledic uveljavitve novele Zakona o minimalni plači ter zavzemanje GZS za sprejem ukrepov za ublažitev energetske krize. Kot je dejal, je »GZS v tem primeru odreagirala hitro in učinkovito«. Cantarutti je spregovoril tudi o prizadevanjih zbornice za ponovno vzpostavitev socialnega dialoga v okviru ESS. Poudaril je vlogo in pomen kadrov, omenil aktivnosti na področju vajeništva in aktivne politike zaposlovanja, izpostavil področje inovativnosti ter digitalizacijo in zeleni prehod.

Skupščina GZS je Letno poročilo GZS za 2021 sprejela.

Med tekočimi aktivnostmi je generalni direktor v nadaljevanju izpostavil razvojni strateški dokument Horizonti prihodnosti, s čigar pripravo je GZS v sodelovanju s prek 130 vodilnimi gospodarstveniki pričela že v lanskem letu in ki je bil predstavljen na zadnjem Vrhu slovenskega gospodarstva. Spregovoril je o uspešni organizaciji delegacij na Expo 2020 Dubaj in aktivnostih na področju virov financiranja ter navedel aktivnosti, vezane na vojno v Ukrajini.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.