Mediji

Indija: Uspešna srečanja slovenskih gospodarstvenikov z indijskimi poslovnimi partnerji

Kolkata, 30. januar 2013 - Slovenska podjetja so se v Kolkati v okviru Slovensko – zahodnobengalskega partnerskega vrha srečala s prek sto podjetniki Zahodne Bengalije. Prisotna sta bila tudi minister za trgovino, industrijo in IT Zahodne Bengalije, Partha Chatterjee ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Radovan Žerjav.

V indijski zvezni državi Zahodni Bengaliji je največ priložnosti za slovenska podjetja s področju rudarstva, jeklarske in železarske industrije ter OVE.

Vtis o priložnostih za izvoz znanja in rešitev se kaže ob neštetih infrastrukturnih projektih, ki jih je moč opaziti v Kolkati, kjer se gradi ogromno novih več nivojskih cest ter stanovanjskih in komercialnih objektov.

Slovenska podjetja so danes v skupnem pogovoru z ministrom  Žerjavom pozdravila učinke skupnega obiska, med drugim zaradi večjega ugleda slovenskih podjetij v očeh indijskih sogovornikov, tesnejšega sodelovanja slovenskih podjetij med seboj ter skupne, kompleksnejše ponudbe slovenskega gospodarstva na indijskem trgu.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.