Mediji

Podpis Dodatka št. 9 k Kolektivni pogodbi za elektroindustrijo


Podpis Dodatka št. 9  k Kolektivni pogodbi za elektroindustrijo

Ljubljana, 29. marec 2013 - Partnerji v elektroindustriji, delodajalci in sindikalna stran, so danes podpisali Dodatek št. 9 h Kolektivni pogodbi za elektroindustrijo Slovenije, kar pomeni sporazum o plačnem in tarifnem delu. Velja najmanj do konca februarja 2014.

Z današnjim podpisom Dodatka št. 9 je zaključena uradna potrditev dogovora med industrijskimi partnerji v elektroindustriji Slovenije. Ta dogovor smo dosegli po razmeroma intenzivnih pogajanjih na šestih pogajalskih sestankih, ki so potekali med 15. januarjem in 14. marcem 2013 . Dodatek št. 9 opredeljuje dopolnitev  kolektivne pogodbe v plačnem in tarifnem delu, torej tarifni sporazum v okviru Kolektivne pogodbe za elektroindustrijo Slovenije, ki velja najmanj do konca februarja 2014.

Delodajalska stran -Zbornica elektronske in elektroindustrije GZS in Združenje delodajalcev Slovenije- je pogajanja vseskozi jemala resno, kar je izkazano z dajanjem pobudein tempa za pogajanja v zadnjih dveh mesecih. Ob tem velja ugotoviti, da se je sindikalna stran v pogajanjih odzivala s prizadevanjem za iskanje kompromisa, kar je pripeljalo do sporazuma, torej do za obe strani sprejemljivih razrešitev stavkovnih zahtev sindikatov iz januarja 2013.

Proces teh pogajanj, ki je pripeljal do sporazuma in sklenitve Dodatka št. 9, je ponovno pokazal in dokazal, da sta delodajalska in sindikalna stran sposobni doseči dogovor za pogajalsko mizo v okviru možnosti, ki so v kriznih razmerah vsekakor zožene. Ponovno se je izkazalo, da so kakršnikoli pritiski sindikatov z grožnjami s stavko pred in med pogajanji povsem nepotrebni. Delodajalci prav zaradi izkazane in dokazane volje za dialogna naši strani pričakujemo, da se bo sindikalna stran v bodoče izogibala nepotrebnim pritiskom in iskala pot do rešitve skozi dialog. Skupnih izzivov, kako skupaj delovati za več delovnih mest v slovenski elektroindustriji, je dovolj za vse .

GZS Zbornica elektronske in elektroindustrije
ZDS Sekcija za kovine

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.