Mediji

Gospodarski forum in bilateralna srečanja podjetij v Budimpešti

V sklopu Srednjeevropske iniciative CEI se bodo predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in Pomurske gospodarske zbornice (PGZ) v sredo, 10. aprila, udeležili gospodarskega foruma v Budimpešti. Na dogodku bo poleg zbornic vključenih držav sodelovalo prek 90 podjetij iz Slovenije, Madžarske, Ukrajine, Makedonije, Poljske, Srbije, Hrvaške, Slovaške in Albanije.

Forum (CEI Chamber Network Economic Forum and Brokerage Event) bo omogočil vpogled v poslovno okolje držav članic CEI. V popoldanskem času bodo potekali bilateralni pogovori med predstavniki sodelujočih zbornic in podjetji.

Na dogodku, ki bo sicer potekal na dan otvoritve sejma CONSTRUMA, bo poleg zbornic sodelovalo 12 slovenskih podjetji, 60 madžarskih in 20 podjetji iz Ukrajine, Makedonije, Poljske, Srbije, Hrvaške, Slovaške in Albanije. Udeleženci si bodo lahko ogledali tudi sam sejem, na katerem bodo prisotna podjetja s področja gradbenega inženiringa, notranjega oblikovanja, urbanega razvoja, zelene tehnologije in energetske učinkovitosti.

Srednjeevropska iniciativa CEI je bila ustanovljena novembra leta 1989 v Budimpešti, kot prvi forum, ki je spodbujal regionalno sodelovanje med državami srednje in vzhodne Evrope. Trenutno je v okviru CEI osemnajst držav članic, s 1. januarjem 2013 pa je predsedovanje prevzela Madžarska. Eden izmed glavnih ciljev njenega predsedovanja je spodbujanje in oživljanje gospodarskega sodelovanja v regiji.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.