Mediji

Arhiv: Predlog ukrepov za povečanje konkurenčnosti in gospodarsko rast

Ljubljana, 13. avgust 2013 - Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije GIZ in Združenje Manager danes objavljajo zahteve gospodarstva, ki so jih v petek (9. avgusta 2013) v dokumentu Kisik za gospodarstvo naslovili na Vlado RS in predsednico mag. Alenko Bratušek.

Vsi podpisniki ob tem vnovič opozarjajo, da je dokument nastal zaradi izjemno težkih gospodarskih razmer. Brezposelnost je visoka, novih delovnih mest skorajda ni. Negotove gospodarske razmere in rigidna delavnopravna zakonodaja zmanjšujejo željo po zaposlovanju in povečujejo zaposlitveni krč.

Podpisniki predajajo Vladi RS v tem dokumentu zapisane skupne zahteve kot prispevek k novi ekonomski politiki v Sloveniji, za katero želimo, da bo pripravljena na podlagi jasnih meril in rokov. Zato od Vlade RS pričakujemo, da bo predstavnike gospodarstva vključila v delovne skupine za pripravo konkretnih ukrepov.

Celotno besedilo je objavljeno v pripetem dokumentu ter na spletnih straneh  Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije GIZ in Združenje Manager.


Povezani prispevki: 

Video izjava:


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.