Mediji

17. september 2013: DAN INOVATIVNOSTI: Nagrajena inovativnost v gospodarstvu

Podrobnejša predstavitev prejemnikov priznanj >>>

Ljubljana, 17. september 2013 – V okviru Dneva inovativnosti, na katerem je GZS danes podelila nacionalna priznanja za najbolj inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih, je potekala tudi konferenca o pomenu neopredmetenih sredstev.

V zadnjih letih se investicije v neopredmetena sredstva v podjetjih močno povečujejo, kar predstavlja pomemben vir njihovih sredstev pri razvoju in zagotavljanju konkurenčne prednosti. Zato so na letošnjih povezanih dogodkih, Konferenci za prenos tehnologij in Dnevu inovativnosti, udeleženci razpravljali o neopredmetenih sredstvih s posebnim poudarkom na intelektualni lastnini ter investicijah. Pri tem je norveški strokovnjak za upravljanje z intelektualno lastnino Sumit Luthra izpostavil, da je izgradnja močnega podpornega sistema za učinkovito izkoriščanje intelektualne lastnine v lasti podjetja ključna za nadaljnji razvoj podjetja. V nadaljevanju je bilo predstavljeno učinkovito upravljanje z intelektualno lastnino na primeru BSH Hišni aparati d.o.o. Vzporedno so potekali individualni sestanki med raziskovalci in slovenskimi podjetji z namenom vzpostavitve in poglobitve razvojno-tehnološkega sodelovanja.

V zadnjih letih se investicije v neopredmetena sredstva v podjetjih močno povečujejo, kar predstavlja pomemben vir njihovih sredstev pri razvoju in zagotavljanju konkurenčne prednosti. Zato so na letošnjih povezanih dogodkih, Konferenci za prenos tehnologij in Dnevu inovativnosti, udeleženci razpravljali o neopredmetenih sredstvih s posebnim poudarkom na intelektualni lastnini ter investicijah. Pri tem je norveški strokovnjak za upravljanje z intelektualno lastnino Sumit Luthra izpostavil, da je izgradnja močnega podpornega sistema za učinkovito izkoriščanje intelektualne lastnine v lasti podjetja ključna za nadaljnji razvoj podjetja. V nadaljevanju je bilo predstavljeno učinkovito upravljanje z intelektualno lastnino na primeru BSH Hišni aparati d.o.o.

V popoldanskem času je potekala že 11.nacionalna podelitev priznanj GZS za najboljše inovacije, nastale v letu 2012. Podeljenih je bilo 11 zlatih, 20 srebrnih in 9 bronastih,priznanj ter 2 diplomi. GZS je nagradila tudi naj inovacijo leta po izboru javnosti.

Slavnostna govornika na svečanem dogodku sta bila predsednik RS Borut Pahor in predsednik GZS mag. Samo Hribar Milič.

***

Dodatne informacije: info@gzs.si

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.