Mediji

Gospodarstveniki jutri v BiH

V času uradnega obiska predsednika Državnega zbora Republike Slovenije Janka Vebra v BiH bo od 2. do 3. oktobra 2013 potekala izhodna gospodarska delegacija v Sarajevo in Zenico.Delegacijo organizirata Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije.

Predstavniki 28 podjetij se bodo 2. in 3. oktobra mudili na poslovnem obisku v Sarajevu in Zenici. V Sarajevu se bodo udeleženci gospodarske delegacije srečali s člani Slovenskega poslovnega kluba v Sarajevu. Sodelovala bosta tudi veleposlanik RS v BIH, Iztok Grmek in predsednik DZ RS, Janko Veber. Na srečanju bo predstavljeno poslovno okolje BiH ter Svet tujih investitorjev.

Obisk gospodarske delegacije bo potekal v času najpomembnejšega poslovnega sejma v BiH, 20. Mednarodnega sejma ZEPS 2013, Zenica, na katerem se bodo v obliki skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva, ki jo organizira SPIRIT Slovenija v sodelovanju z OZS, na skupnem razstavnem prostoru predstavila zainteresirana slovenska podjetja. V okviru gospodarske delegacije bo tako organiziran obisk sejma ZEPS, poslovna konferenca in srečanja med slovenskimi in bosansko-hercegovskimi podjetji (B2B). Uvodoma bodo spregovorili predsednik Vanjsko trgovinska komora BiH Ahmet Egrlić, izvršna direktorica GZS za zakonodajo in politike Alenka Avberšek, veleposlanik Iztok Grmek ter predsednik DZ Janko Veber. Sledili bosta predstavitvi poslovnega in investicijskega okolja BiH in Slovenije, zatem pa bilateralni razgovori med slovenskimi in bosansko-hercegovskimi podjetji.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.