Mediji

Dan najboljše prakse 2013

Ljubljana, 2. oktober 2013 – Na današnjem osrednjem dnevu konference z naslovom Dan najboljše prakse 2013 se prikazujejo strategije, pristopi, sistemi in orodja uvajanja nenehnih izboljšav v slovenskih podjetjih. Dvodnevni dogodek organizira Sekcija uporabnikov sistemov stalnih izboljšav (SuSSI), ki deluje v okviru GZS-Zbornice elektronske in elektroindustrije.

Dr. Jožica Rejec, predsednica SuSSI, je uvodoma izrazila željo, da z izmenjavo dobrih praks in izkušenj skupaj gradimo družbeno odgovornost in v slovenskem prostoru naredimo korak naprej.

Predsednik GZS, mag. Samo Hribar Milič, je poudaril pomen sodelovanja, povezovanja, mreženja in izmenjave izkušenj. Opozoril je tudi na nekatere slabosti, s katerimi se v Sloveniji soočamo in med ključnimi težavi gospodarstva omenil dostop do finančnih virov. Brez hitre sanacije bančnega sektorja zato ne bo šlo. Prepočasi se spreminjamo, marsikatere novosti, spremembe in inovacije prehajajo v slovenski gospodarski prostor prepočasi, pogosto je tudi preveč togosti in zaverovanosti v preteklost oz. rutino. Na Gospodarski zbornici Slovenije zato dajemo vse več pozornosti inovacijam in inovativnih procesom. Izpostavil je naraščajoč izvoz, na katerega smo lahko ponosni in ki predstavlja amortizer, ki težke razmere vsaj nekoliko blaži. Dodal je, da se bo GZS zavzemala za to, da bo gospodarstvo ponovno dobilo kisik, s čimer simboliziramo deregulacijo, sanacijo in razvoj gospodarstva. Potenciala za to je veliko.

Sledilo je predavanje generalnega izvršnega direktorja skupine Odelo, Klausa Holeczeka, z naslovom Playing in the champions league. Pod njegovim vodstvom je podjetje Odelo Slovenija d.o.o. vpeljalo t.i. »lean kulturo«, za kar je pred kratkim prejelo prestižno evropsko nagrado Automotive Lean Production Award 2013.

***

SuSSI združuje slovenska proizvodna podjetja, ki si s nenehnimi izboljšavami prizadevajo povečevati poslovno uspešnost, inovativnost, kakovost, zadovoljstvo zaposlenih, varstvo okolja, ugled in družbeno odgovornosti.

***

Dodatne informacije: mag. Tajda Pelicon, 01 5898 136

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.