Mediji

Slovenski gospodarstveniki na obisku v Kanadi

Slovenska gospodarska delegacija s predstavniki 14 podjetij danes začenja svoj obisk v kanadskem Torontu. Obisk organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma SPIRIT, Veleposlaništvo RS iz Ottawe ter Generalni konzulat RS iz Toronta.

Šest podjetij (Soline pridelava soli, Žito, Mlinotest, Vinakras, Kmečka zadruga Krško ter Vipava 1894) se bo skupaj predstavilo na nacionalni stojnici v okviru sejemskega dogodka Gourmet Food & Wine Expo showv središču Toronta. V okviru skupne predstavitve bo med 14. in 17. novembrom potekala degustacija izdelkov, udeleženci pa si obetajo obilico novih poslovnih stikov in konkretnih poslov.

Drugi del delegacije tvorijo predstavniki iz področij upravljanja pametnih zgradb (Andivi in Menerga), kovinsko predelovalne industrije (Rotis), električnih zaščit (Iskra zaščite), inženiringa in izvedbe strojnih instalacij v prehrambeni in farmacevtski industriji (Ipros), logistike in transporta (Luka Koper), alternativnih virov energije (Eco Solar) ter Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD).

Za vse udeležence delegacije bo 15. novembra organizirana poslovna konferenca z vnaprej organiziranimi poslovnimi pogovori, na kateri pričakujejo udeležbo predstavnikov več kot petdesetih kanadskih podjetij. Sledili ji bodo individualni obiski in sestanki z nekaterimi kanadskimi podjetji.

V okviru obiska se bodo slovenski gospodarstveniki srečali tudi z v Kanadi živečimi Slovenci. Poleg srečanja s predstavniki Kanadsko slovenske gospodarske zbornice se bodo udeležili družabnega dogodka, ki ga organizira najstarejše slovensko društvo Bled.

Odlične poslovne povezave in uspešno poslovno sodelovanje med kanadskimi in slovenskimi podjetji potrjujejo tudi številke, saj je obseg blagovne menjave med državama v preteklem letu presegel 175 milijonov evrov.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.