Mediji

Ustanavlja se Sekcija malih trgovcev za pospeševanje nabave v okviru GZS - Podjetniško trgovski zbornici

Nabavno prodajno pospeševanje predstavlja pomembno in za male trgovce specifično poslovno funkcijo. Zato Podjetniško trgovska zbornica pri GZS (GZS-PTZ) ustanavlja posebno interesno sekcijo pospeševanja nabave v mali trgovini kot novo komplementarno obliko organiziranja malih trgovcev. S spodbujanjem učinkovitega izvajanja nabavne funkcije pri malih trgovcih želi tako prispevati k njihovi večji konkurenčnosti poslovanja.

Po začetnem spodbujanju pospeševanja nabave v mali trgovini na področju prehrambenih artiklov, kmetijskega repro-materiala, strojev in opreme ter programa za dom in vrt, bi prešli na pospeševanje tudi na drugih področjih, kot so: elektrotehnika, kovinarstvo, tekstil in obutev, lesarstvo, medicinski pripomočki in ipd.

V okviru nove sekcije bodo zainteresirani trgovci med seboj in v sodelovanju z zbornično strokovno službo vzpostavili prostor za izmenjavo izkušenj, stališč in pogledov, kako pristopiti k oblikovanju in ohranjanju učinkovite skupne nabavne strategije ob doslednem upoštevanju okvirov zakonodaje s področja varstva konkurence. Pravočasna, količinsko zadostna in cenovno ugodna blagovna preskrba bo ob večjem zadovoljstvu kupcev povečevala njihov ugled, tržni delež in dobiček. Sekcija bo zagotavljala sinergijo znanja in pridobivanje poslovnih informacij iz domačega in mednarodnega omrežja, ne bo pa se ukvarjala z izvedbo konkretnih poslov skupne nabave.

Vabimo male trgovce na ustanovni zbor »Sekcije malih trgovcev za pospeševanje nabave pri GZS-PTZ«, ki bo v torek 19. novembra 2013 ob 14,00 uri v prostorih GZS, 1. nad., dvorana C, Dimičeva 13, Ljubljana.

Več informacij:

GZS-Podjetniško trgovska zbornica, Jože Vencelj, predsednik Združenja malih trgovcev Slovenije, GSM 031 614-699

GZS- Podjetniško trgovska zbornica, Blanka Gaberc in Jernej Logar, 01/ 58 98 312.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.